Okul ürünleri ile bilinen NT’den çanta seçimi ile ilgili uyarılar geldi. Uyarılardan biri çantaların hafif, askılarının da geniş ve yumuşak olması.


Yeni eğitim-öğretim dönemi ile okul ürünlerine talep artıyor. Bu ortamda ürünlerin tercihinde ele alınması gereken konular akla geliyor. NT Kırtasiye Kategori Müdürü Süleyman Akçakoca, okul çantalarının seçiminin önemli olduğunu vurguluyor. Akçakoca, şunları ifade ediyor:

“El çantası, sırt çantası, tekerlekli çantalar ve postacı çantaları gibi pek çok türü bulunan okul çantalarından yanlış seçim yapmak duruş sorunları, bel, sırt ve boyun ağrılarına neden olabilir. Bu rahatsızlıkları önlemek adına doğru okul çantası seçimi büyük önem taşımakta.”

Akçakoca, çanta tercihinde önem taşıyan hususları şöyle açıklıyor:


“Çanta seçiminin en önemli adımlarından biri, çantanın ağırlığıdır. Vücut ağırlığının yüzde 10’unu aşkın ağırlık taşımak sırt ve bel kas ve eklemlerinden sorunlara neden olabileceğinden, çanta satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk husus hafiflik olmalı. Okul çantaları, ağırlığı vücuda askılar yardımıyla iletir. Bu nedenle okul çantası askılarının mümkün olduğunca geniş, yumuşak ve boyunun çocuğunuzun boyuyla orantılı ya da ayarlanabilir olması gerekir.
Okul çantalarının vücutla temas ettiği sırt bölümünün yumuşak olması da rahatlık adına oldukça önemlidir. Sünger ya da yastık yardımı, konforun yanı sıra çantanın içinde sert cisimlerin vereceği rahatsızlıkları da engeller. Çantalara fonksiyonellik katan hususların başında bölmeler gelir. Çanta seçiminde çocuklarınızın kalem, defter gibi ürünlerini derli toplu koyabileceği bölmeler olmasına önem verin.

Okul çantası seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, taban malzemesidir. Gün içerisinde yere ya da sıralara bırakılan çantaların tabanının sağlam ve yıpranmaya karşı dayanıklı malzemelerden üretilmiş olması gerekiyor.”

Okul çantası seçiminde güvenilir ürünlerin tercih edilmesini tavsiye eden Akçakoca, bu anlamda pek çok kalifiye ürünün NT’de öğrencileri beklediğini belirtiyor. Kurumun çanta kampanyası 31 Ekim’e kadar NT Net Kart kullanıcıları için geçerli olacak.