Bursa İnönü Ortaokulu'nda bir müdür yardımcısının, teneffüste erkek arkadaşlarıyla aynı sıraya oturan kız öğrencilere söylediği iddia edilen, "Kendinizi New York sokaklarında mı sandınız? Hayat kadını mı olacaksınız" sözleri yargıya taşındı. Eğitim-Sen Bursa Şubesi, Müdür Yardımcısı M.E. hakkında, "Hakaret, eğitim öğretim hakkının engellenmesi ve görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla Bursa Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Öğle saatlerinde Bursa Adliyesi'ne gelen Eğitim-Sen üyeleri, sloganlarla müdür yardımcısının sözlerini protesto etti. Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Özkılınç, İnönü Ortaokulu Müdür Yardımcısı M.E.'nın teneffüste erkek arkadaşlarıyla aynı sıraya oturan kız öğrencilere, "Kendinizi New York sokaklarında mı sandınız? Hayat kadını mı olacaksınız" diyerek kız ve erkek öğrencileri sınıfta ayrı sıralara oturttuğunu öne sürdü.

Özkılınç, şunları kaydetti: "Konu, okul yönetimine iletilmiş, ancak inkar edilmemiştir. Sendikamız şüphelinin sözleriyle öğrenciler arasında dinsel ayrımcılık yaptığını, cinsiyet bir yaklaşım sergilediğini, hakaret ettiğini okul yöneticiliği görevini kötüye kullandığını düşünüyoruz. Buna benzer olay çok yaşanıyor. Kadrolaşma uğruna liyakat sahibi yandaş sendika üyelerini müdür ve müdür yardımcısı yapıldı. Yıllardır savunduğumuz kamusal, bilimsel, demokratik ve laik, ana dilde eğitim sistemi gerçekleşmediği sürece eğitimdeki çürümenin önüne geçilemez. Sözde değerler eğitimiyle öğrencilere ahlak ve iyi davranışı kazandırma iddiasında olanlar, önce kendi ahlak ve anlayışlarına baksınlar. Bizlerin anladığı değerler eğitimde hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmamak vardır. Çocuklarımızı karşı cinse düşman etmek değil, onlarla kaynaştırmak vardır. Kadrolaştırma harekatı sonucu liyakattan yoksun bu tavrı kınıyoruz."

Çocuk yaştaki öğrencilere söylenen sözlerin hesabının adliyede verileceğine inandıklarını belirten Özkılınç, "Okullarımızda böylesi müdür ve müdür yardımcıları olduğu sürece Özgecan'larımızın sayısı da günden güne artacaktır. Özgecan'a uygulanan muamele böylesi idarecilerin daha küçük yaşta çocuklarımıza empoze ettiği fikirlerle daha da artacaktır. Çocuk yaştaki öğrencilere bu şekilde davranan müdür yardımcısı M.E. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmalı. Sendika olarak M.E. hakkında suç durusunda bulunduk. Bu durum hakkında cumhuriyet savcımızı harekete geçmeye, milli eğitim müdürünü de idari soruşturma açmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından, Özkılınç ve sendika üyesi arkadaşları, adliyeye girerek cumhuriyet savcılığına M.E. hakkında, "Hakaret, eğitim öğretim hakkının engellenmesi ve görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.