Bursa’da genel seçimler oy kullanılan okulların bahçelerinde göze çarpan plakasız araçlar merak konusu oldu.

Şehirde sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. 2 milyon 28 bin seçmenin 5 bin 968 sandıkta oy kullandı. Seçim güvenliği için yaklaşık 5 bin personel ile polis ve jandarma bölgesinde güvenlik tedbiri aldı.

PLAKASIZ ARAÇLAR

Bu arada, oy kullanılan okulların bahçelerinde beleyen plakasız araçlar dikkat çekti. Kime ait olduğu bilinmeyen araçların neden beklediği anlaşılamadı. Yıldırım ilçesinde Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak İlköğretim Okulu’nun bahçesinde plakasız otomobil gözlendi. Bursa’da başka okullarda da plakasız araçlar görüldüğü bildirildi.

YAĞMUR HAZIRLIKSIZ YAKALADI

Öte yandan, saat 17.00 sıralarında aniden bastıran yağmur Bursalıları hazırlıksız yakaladı. Yoğun sağanak yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yollarda da kısa sürede göletler oluştu. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, sağanak yağmur yağış 3-4 saat daha etkisini sürdürecek. Yarın ise yeni bir yağışlı hava dalgası bekleniyor. Hava sıcaklığının 24 derece seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.