Almanya'nın Stuttgart şehri yakınlarındaki Winnenden şehrinde 2009 yılında yaşanan okul saldırısı (Amoklauf) sırasında şok yaşayan öğretmen, malulen emeklilik hakkı kazandı.

Stuttgart İdare Mahkemesi’nde görülen dava sonucu haklı bulunan öğretmene bir defalık 80 bin Euro ödenecek ve aylık 4 bin 500 Euro civarında emekli maaşı bağlanacak. Tazminat ve emeklilik hakkı kazanan 35 yaşındaki öğretmenin saldırıda herhangi fiziki bir yara almadığı biliniyor.

Okulun eski öğrencilerinden Tim K.’nın gerçekleştirdiği saldırı sırasında derste olan öğretmenin, saldırıyı fark ettikten sonra diğer öğrencilerle birlikte okul binasından çıkmaya çalışmıştı. Bu sırada yaşadığı şok nedeniyle bazı öğrenciler dışarıya çıkarken öğretmene yardımcı olmuştu. Saldırıdan sonra yakın bir ilçede bulunan bir okulda yeniden görev alan öğretmen, 2011 yılında burada da bir saldırı şoku yaşadı. Burada verilen saldırı alarmının yanlış alarm olduğu anlaşılsa da Albertville Realschule’de yaşadığı acı tecrübeden dolayı öğretmen bir daha mesleğini yapamaz hale geldi. Daha sonra başlayan hukuki süreci öğretmen lehine sonuçlandıran mahkeme heyeti öğretmenin yaşadıklarını, ‘özel bir hizmet kazası’ olarak değerlendirdi.

11 Mart 2009 tarihinde meydana gelen olayda babasının silah koleksiyonundan aldığı silahla Albertville Okulu'nu saldırı düzenleyen 16 yaşındaki Tim K., 15 öğrenciyi öldürdükten sonra intihar etmişti.