Polatlı’da yaşayan 63 yaşındaki Mevlüt Yılmaz, Polatlı’ya okul yaptırmak istiyor. Okulu yaptıracak maddi kaynağını 96 dönümlük bir arazinin kendine düşen yaklaşık 50 dönümlük kısmından karşılayacağını belirten Yılmaz, bu arazinin mutlak tarım arazisi olarak gösterildiğini ve satışının yapılamadığını söylüyor.

Konunun çözüme kavuşturulmasını isteyen hayırsever Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Polatlı’da hali hazırda yapımı süren İlahiyat Fakültesi'ne yardım yapmak ya da sıfırdan bir üniversite yapmak istiyorum. Bunu yaptırmam için de Ankara yolunda 2 fabrika arasında kalan 96 dönümlük bir arsam var. Kardeşimle ortağız. Bu mali desteği sağlayabilmem için o arsayı satmam; satmam için de Tarım Bakanlığı'ndan onay gerekiyor. Çünkü kardeşimle ortak olan tarladan kendi payıma olanı satmak istiyorum ama yeni çıkan kanunla birlikte bu arazi bölünemiyor. ”

Tüm girişimleri sonucunda bir netice alamadığını belirten Yılmaz, “Gerekçe ise tarım arazisi olması. Aslında benim yerim tarım arazisi değil. Etrafında da fabrikaların hakim olduğu bir yer. Bakanlık bana onay yazısı gelmeyince tarla bölünemiyor. Hal böyle olunca müşteriler de arsanın yarısını satın almıyorlar. Bana onay verildiği takdirde o arsayı ikiye bölüp kendi hakkım olan alanı satıp Polatlı’ya okul yaptırmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Şu an ki isteğinin bu arazinin tarım arazisi olmadığını gösteren belgeyi alabilmek olduğunu belirten Mevlüt Yılmaz, “Bana şu an lazım olan bu arazinin mutlak tarım arazisi olmadığı yönünde bir belgedir. ” dedi. Konuyu geçmiş dönemlerde de dile getirdiğini ancak bir çözüme kavuşturulamadığını savunan Yılmaz, "Geçmiş dönem Belediye Başkanı'mız ve şu andaki Belediye Başkanı'mız Mürsel Bey de müracaatta bulundu. Fakat bir netice alamadık.” diye konuştu.

“Okul yaptırmayı çok istiyorum.” diyen 63 yaşındaki Mevlüt Yılmaz, şunları kaydetti: "İnsanlar okursa, cahil kalmaz. Bu nedenle okul yaptırmak istiyorum. Şu an zaten yine Polatlı’da Hatice- Mevlüt Yılmaz okulumuzu da ben yaptırdım. Çocuklarımızın buralarda eğitim aldığını görmek bizleri sevindiriyor ve ikinci bir okulu Polatlı’ya kazandırmak istiyorum.”

Mevlüt Yılmaz, konunun çözümünün sağlanması ile okul yapımından arta kalan bir para olursa Haymana’ya küçük bir mescit yaptırmak istediğini ve çözüm için yardım beklediğini sözlerine ekledi.