Adana'da haklarında kamuya ücretsiz olarak çalışma cezaları verilen hükümlüler, okulların boya-badana, çevre düzenlemesi, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapıyor. Boyama üzerine verilen eğitimle sertifika alıp meslek sahibi olan hükümlüler, okulları baştan aşağıya yeniliyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile temasa geçerek tadilat ve tamirat ihtiyacı olan 10 okulu belirledi. Başta Bahtiyar Vahapzade Sosyal Bilimler Lisesi, Gazipaşa, Necip Fazıl Kısakürek, Fatih Mehmet ve Abdurrahim Karakoç ilkokulları olmak üzere toplam 10 okulda boya-badana, tadilat, tamirat ve temizlik işleri hükümlülere verildi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personellerince kontrol edilerek günde 8 saat çalışan hükümlüler, belirlenen okulların duvarlarından bank ve basketbol potasının boyanmasına, tadilat işlerinden bahçelerin yeşillendirilmesi ve otlarının biçilmesine, su tamirat işlerinden temizliğine kadar tüm işlerini yapıyor. Ayrıca Adana genelindeki yüze yakın okulda yaklaşık 250 hükümlü okul ve iç bahçe temizliğinde görev alıyor.

HEM CEZALARINI ÇEKİYORLAR, HEM MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcı Vekili Musa Ünel, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mustafa Yaylacı ile Mehmet Çalışkan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı ile birlikte hükümlülerin çalıştığı okulları ziyaret edip inceleme yaptı.

Hükümlülerle görüşen Başsavcı Yeldan, yaptıkları hizmetin çok anlamlı olduğunu belirterek teşekkür etti. Yeldan, "10 okulda boya, tadilat çalışmalarımız, yaklaşık 100 okulda da temizlik çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalarla hem eğitim yuvalarımıza katkıda bulunuyor hem de aldıkları eğitim sonunda sertifika alan hükümlüler meslek sahibi oluyor, cezalarının infazı gerçekleşiyor. Hükümlülerin ortaya koyduğu bu çalışmaların, bundan sonraki yaşamlarında büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.