Mezuniyetlerine yaklaşık iki ay kala okulları kapatılan ve tasdiknameleri verilen Polis Koleji ve Polis Akademisi öğrencileri “Biz devlete küsmedik, küsmeyiz de. Gençliğimizi, ömrümüzün en değerli vaktini kolejde geçirdik, devlet için feda ettik. Bu yüzden devlete değil, bu dönemde onu yöneten ve 16-17 yaşındaki bir grup gençten bile korkan hastalıklı zihniyetedir kızgınlığımız.” dedi.

Her hafta cumartesi günü saat 14.00’de Güven Park’ta toplanan mağduriyet yaşayan emniyet mensubu ve yakınları uğradıkları haksızlığa tepki gösteriyor. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan emniyetçiler Polis Koleji ve Akademisi'nin mezuniyete iki ay kala kapatılması ile binlerce Emniyet Müdürü'nün kadrosuzluk gerekçesi ile emekliye sevk edilmesine itiraz ediyor.16-17 yaşındaki çocuklardan korkan bir yönetimden fazla bir şey beklemenin doğru olmadığını kaydeden eski Polis Koleji üçüncü sınıf öğrencisi Melih Karanfil, “Biz devlete küsmedik, küsmeyiz de. Biz gençliğimizi, belki de ömrümüzün en değerli vaktini kolejde geçirdik, devlet için feda ettik. Bu yüzden de devlete değil, bu dönemde onu yöneten ve 16-17 yaşındaki bir grup gençten bile korkan hastalıklı zihniyetedir kızgınlığımız. Dünyanın en pahalı, en lüks saraylarında oturanlaradır sözlerimiz.” dedi. Milletin aptal yerine konamayacağını ifade eden Karanfil, “Bu ülkede sadece bize haksızlık yapılmadı. Bu ülkede işçi canından, emekli ekmeğinden, emniyet müdürü rütbesinden, gazeteci-yazar ve nice haklı fert hürriyetinden oldu. Akademi ve Kolejliler de hayallerinden oldu.” şeklinde konuştu.

'14 YAŞINDA KOLEJE GİRDİĞİMİZDE KEFENLERİMİZİ GİYDİK’

Mezuniyete iki ay kala kapının önünde konulmanın burukluğunu yaşadıklarını kaydeden Karanfil, “Biz bu vatan ve millete hizmet yolundan dönmeyiz. İstedikleri kadar uğraşsınlar. Yollarımıza dikenler sersinler, yılmayız, yıkılmayız. Biz Kolejliyiz, Akademiliyiz. Biz, bu vatanın evlatları, bu milletin hizmetçileriyiz. 14 yaşında koleje girdiğimizde giydik biz kefenlerimizi. Bu vatan uğruna çile çekmekten gerekirse de canımızı vermekten çekinmeyiz.” dedi.


‘TÜRK MİLLETİ BÖYLE BİR ZİLLETİ HİÇ YAŞAMADI’

Kadrosuzluk nedeni ile dört bine yakın emniyet amirinin tasfiye edildiğini kaydeden Polis Koleji Mezunlar Derneği Başkanı emekli Emniyet Müdürü Mustafa Özgen ise “Türk milleti böyle bir zilleti hiç yaşamadı. Yeniçeri Ocağı’nın kapatılışı bile bu şekilde olmadı. Polis Akademi’siz, Polis Koleji’siz polis (teşkilatı) olabilir mi? Türk polisinin yaşadığı bu zilletin sonsuza kadar gitmeyeceğine inanıyoruz. Biz her cumartesi günü buradayız. Türk halkından Türk polisine destek bekliyoruz. Biz can vermeyi göze almış insanlarız. Yapılan zulüm hiç kimsenin yanına kalmamıştır, kalmayacaktır.” diye konuştu.

‘MAĞDURİYETLER GİDERİLİNE KADAR HER CUMARTESİ TOPLANACAĞIZ’

Polis Koleji ve Polis Akademisi’nin kapatılmasıyla binlerce gencin mağdur olduğunu ifade eden ve son düzenlemede emekli edilen 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Erdem, zorunlu olarak emekliye sevk edilen emniyet müdürlerin mağduriyetlerinin her hafta dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Ortada bir hukuksuzluğun olduğunu kaydeden Erdem, mağdur edilenlerin yıllarca huzur, güven ve asayiş için vazife yaptıklarının altını çizdi.

‘BU 1700 EMNİYET MÜDÜRÜNÜ NEYE GÖRE TESPİT ETTİNİZ?’

Yeni 1. Sınıf Emniyet Müdürü olmuşken hükümetin son düzenlemesi ile emekliye sevk Ahmet Cevat Bayrak, “Bizim bundan sonra mücadelemiz tamamen hukuk. Adı ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ olan bir parti, Polis Koleji’nin mezuniyetine bir buçuk ay kala kardeşlerimizi kapının önüne koydu. Bizler, 1700 müdür arkadaş, emekliye sevk edildik. Kriter neydi? Tutturmuşlar garip garip kavramlar; yuvarlak, paralel, üçgen. Bu 1700 insanı neye göre tespit ettiniz? Önümüzdeki hafta dava süreçlerini başlatıyoruz. Her türlü idari mahkemelere dava açacağız. Neden biz emekliye sevk edildik?” diye konuştu.