2015- 2016 eğitim- öğretim yılının açılışının 14 Eylül 2015 yerine Kurban Bayramı'ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül'e bırakılmasını kırtasiyeciler zor durumda bıraktı.

Hakan Kitap Kırtasiye'nin sahibi Bilal Yiğit, "Ders kitaplarının devlet tarafından karşılanması ile zor durumda olan sektörümüze bir darbede okulların 14 gün geç açılması ile yaşadı. Okullar geç açılınca zor durumda olan sektöre bir darbe daha vuruldu." dedi.
Kırtasiyeciler olarak sıkıntılı günler yaşadıklarını ifade eden kırtasiye sahibi, "Mayıs ayından beri sıkıntılı günler yaşamaya başladık. Dershaneler kapandı, kapanacak diye sınavlara hazırlık kitapları satışımız durma noktasına geldi. 4 aydır siftah yapmadan dükkan kapatır duruma geldik. Okulların 14 gün geç açılması ile kırtasiyeci olarak kurban kesmekte zorlanacağız." diye konuştu.

Devletin turizm sektöründen gelen istek üzerine okulların 14 sonra açılmasına karar vermesi o sektör için sevindirici olduğunu ifade eden Hakan Kitap Kırtasiye'nin sahibi Bilal Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:
"Devlet adaletli olmalı her sektöre eşit davranmalıdır. Bir baba nasıl evlatları arasında ayrım yapmadan herkese eşit davranıyorsa devletten aynısını yapmalıdır. Devlet bir sektörü ayakta tutmak için başka bir sektöre zarar vermesi bizleri üzdü."