İstanbul’daki bazı okulların rant için satılacağını öne süren ‘Veli-Der’ üyesi bir grup öğrenci velisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. ‘Okullarımız satılmasın, dönüştürülmesin’, ‘Bilal oğlan okullardan elini çek!’pankartı taşıyan veliler ‘Susma haykır, dönüşüme hayır!’ sloganları attı.

Artan öğrenci sayısına rağmen yeni okulların inşa edilmediğini, bazı okulların da rant uğruna satıldığını ile süren ve kendilerine ‘Veli-Der’ adını veren öğrenci velisi bir grup, Cağaloğlu’ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. ‘Geleceğimize sahip çıkıyoruz’, ‘Taksim Ortaokulu kapatılmasın’, ‘Okullarımız satılmasın, dönüştürülmesin’, ‘Bilal oğlan okullardan elini çek!’, ‘Bilimsel eğitim istiyoruz’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, ‘Susma haykır, dönüşüme hayır!’ sloganları attı.

Çocukların geleceğinin değerli araziler yüzünden satılmak istendiğini belirten CHP İstanbul milletvekili Onursal Adıgüzel, “Biz çocuklarımızın geleceğini sattırmayacağız. İnşaat sadece ranttan ibaret değil. 4+4+4 eğitim sistemi 9 yaşındaki çocuğu meslek seçimine zorunlu bırakıyor. Okullarımız fizik şartlara hazır değiller. Türkiye’nin bir eğitim reformuna ihtiyacı var. Kimin nerede okumak istediğini de veliler ve aileler yaşadıkları yerde karar versin. Çünkü ülkemizde ciddi bir geçim sıkıntısı var.” dedi.

Okullarındaki bir binanın ellerinden alındığını ve okulun da imam hatip okuluna çevrilmeye çalışıldığını öne süren Mehtap Kırcı, tedirginlikle yaşadıklarını aktardı.

‘BİLAL ERDOĞAN OKULLARDAN ELİNİ ÇEKSİN!’

Türkiye genelinde 4+4+4 yasasından sonra yüksek değerdeki okulların satışının yapıldığına dikkat çeken bir başka veli ise, “Okullarımız imam hatipleştiriliyor. Üretmeden tüketen nesil olmaktan çıkmak istiyoruz. Eğitimden uzaktan yakından ilgisi olmayan, hiçbir vasfı olmayan başta Bilal Erdoğan olmak üzere herkesin okullarımızdan ellerini çekmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Grup yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.