Neuss-Dormagen şehrinde eğitim veren Dormagen Gmeiner Hauptschule dün kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından soyuldu. Polis tarafından yapılan açıklamaya göre soygun, Pazar gecesi ya da Pazartesi sabahı gerçekleşti. Okulun arka bahçesinden içeri giren soyguncular öğretmen odasına girerek, bilgisayar, para kasası, ve öğretmenlerin özel eşyalarını çaldı.

Öğretmen odasını kullanılamaz hale getiren soyguncular, masaların üzerine yağlı boya ile yabancı düşmanlığı içeren yazılar yazdılar. Çok sayıda göçmen kökenli öğrencinin eğitim gördüğü okulda Almanca öğretmenliği yapan Mathias Schneider, “Okula girdiğimde öğretmen odasını darmadağın olarak buldum. Her yer dağınıktı, bilgisayar, para kasası, kahve makinesı, laptop ve bazı özel eşyaları alan hırsızlar masalara yağlı boya ile yabancıları aşağılayıcı yazılar yazmışlar.” dedi.

Polis sözcüsü Hans Willi Arnold ise “Olay yerinden yapılan parmak izlerinin sonuçları henüz gelmedi. Bu yüzden elimizde henüz bir somut bilgi yok olayın kim veya kimler tarafından işlendiğini bilemiyoruz, araştırmalarımız devam ediyor.” dedi.

Aralık ayında, yine Dormagen şehrinde bulunan bir cami iki kez saldırıya uğramış saldırganlar daha sonra iki okulun duvarlarını cami saldırısında olduğu gibi Müslümanları ve Türkleri aşağılayıcı yazılar yazmıştı.

Cami saldırılarının görüntüleri yayınlanmasının ardından soruşturma başlatan Düsseldorf Savcılığı halen bir sonuca ulaşamadı. Her iki saldırıda aydınlatılamadı. Kamera görüntülerinin olmasına rağmen cami saldırısının halen aydınlatılamaması ise kafalarda soru işareti bıraktı.