Gaziantep'te bir okulun kalorifer sisteminde fuel oil kazanından çıkan dumandan 4'ü öğrenci 5 kişi etkilendi. Okulda eğitime bir gün ara verildi.

Olay Şehitkamil ilçesinde meydana geldi. Mahallede bulunan Sam İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrencilerin derste bulunduğu esnada, fuel oil kazanında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı duman çıktı. Dumanlar kısa sürede okulu sarınca, öğrenciler tahliye edildi. Öğretmenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangın çıkmadan müdahalede bulundu.

Dumandan etkilenen okulda hizmetli olarak görev yapan Murat Dağlı ile birlikte 4 öğrenci, şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedbir amaçlı olarak hastaneye kaldırıldıkları öğrenilen 5 kişiye oksijen tedavisi uygulandığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Dumanın bütün okulu sarmasından dolayı okulda eğitime bir gün ara verildi.

Daha önce de Gaziantep'te onlarca okulun ısınma problemi yaşadığı gündeme gelmiş, konuyla ilgili siyasi partiler milli eğitim yetkililerine tepki göstermişti. Kazandaki arızanın tespiti için çalışmalar sürüyor.