Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 100. Yıl Ortaokulu'nun kolonlarının yer açma nedeniyle kesilmesinden dolayı öğrencilerin can güvenliğinin tehlikeye girdiği
bildirildi. Türk Eğitim Sen Kadirli Şubesi Temsilcisi Halim Hallaç, deprem bölgesinde bulunan Osmaniye'de okulun kapatılarak, başka bir yere taşınmasının en makul çözüm olduğunu söyledi.

Kadirli'de 100 Yıl Ortaokulu'nda bazı sınıfların ve öğretmenler odasının kolonları yer açma amacıyla okul yönetimi tarafından kesildi. Eğitime devam eden 900 öğrencili okulda öğrenci ve öğretmenlerin hayati tehlikesi bulunduğuna dikkat çekildi.

Okulda 2 çocuğu eğitim gören Mustafa Gök isimli vatandaş, okulun çocukların başına yıkılmadan yetkililerin konuya biran önce el atmasını istedi.

Osmaniye'nin deprem bölgesinde bulunduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen Kadirli Şubesi Temsilcisi Halim Hallaç ise okulun kapatılarak öğrencilerin başka bir okula taşınması gerektiğini belirterek, " Ortaokul olarak kullanılan B blok binasının kolonları daha önceki okul yönetimleri tarafından yeni yer açma amacıyla kesilmiştir. Kolonların kesilmesi sebebiyle 900 tane çocuğumuz can tehlikesiyle karşı karşıyadır. Okulumuzun bu şekilde eğitim öğretime devam etmesi mümkün değildir. Yetkililerden ricamız derhal okulun kapatılarak okul öğrencilerinin taşınmasıdır.’’ dedi.

Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, kolonların kesilmesi işleminin yeni olmadığını ifade ederek, kolonların kesik olduğunun anlaşılmasından sonra hemen Osmaniye Valiliği'ne olay hakkında yazı yazıldığı, valiliğin okula deprem analizi yapması için bir heyet gönderdiğine dikkati çekti.