Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi, okulunda özgün ve kamuoyunun ilgisini çeken faaliyetler yapan öğretmenleri belirlemek, topluma tanıtıp ödüllendirmek amacıyla 'Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri Yarışması' başlattı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının öğrenci ve öğretmenlere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, son yıllarda yöneticilerin eğitim ve öğretimi bina yapmak, yaptıkları binalarla övünmek olarak gördüklerini buna karşılık öğretmenlere gereken değeri vermediklerini, vermedikleri gibi toplumda olan itibarlarını düşürücü söz ve eylemler içinde olduklarını söyledi. Öğretmenliğin, bütün dünyada en fazla değer verilen ve en fazla itina gösterilen bir meslek durumunda olduğunu kaydeden Zor, “Türk toplumunda da öğretmenliğe ayrı bir önem verilmektedir. Tarihimize baktığımızda, öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin yüceltilmiş olduğunu görürüz. Özellikle Osmanlı tarihi boyunca öğretmene büyük saygı gösterilmiştir. Türk-İslam kültüründe öğretmenlik, peygamber mesleği olarak bilinmektedir. Kur`an-ı Kerim ve hadisler ilmin değerini, bilmenin yüceliğini teşvik eden öğütlerle doludur. Bilgi sahibi olmak böylesine önem kazanınca öğretmen de değerler merdiveninin en üst basamağında yer almıştır. Hal böyle olunca da öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli olduğu ve ne kadar hassasiyet gösterilmesi gerektiği anlaşılmaktadır. Öğretmen olan bir kişinin yeterli derecede bilgi birikimine ve öğretmenlik formasyonuna sahip olması başarı için yeterli olmamaktadır. Bunların yanında toplum kültürü, öğretmenlik deneyimi ve pratikleri konusunda da yeterli olması gerekmektedir. Çünkü öğretmenlik mesleği bilgi ve deneyimin birlikte ele alınmasını gerektiren bir iştir. Başarı için bu çok önemlidir. Türk toplumunda öğretmen, yalnızca okulda görev yapan ve ders veren bir kişi değil; bir önder, bir model insan ve saygın bir büyük olarak da görülmüştür.” açıklamasında bulundu.

“Bir öğretmeni unutulmaz yapan şeyin öğrencinin yüreğine dokunmasıdır” diyen Sefa Zor, yüreklere dokunan ve insan hayatında çok önemli bir yere sahip olan öğretmenlerin değerinin bilinmesi için Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi olarak çalışma başlattıklarını belirtti. Sendika olarak Türkiye geneli tüm eğitim çalışanları arasında okulunda yararlı, başarılı, özgün ve kamuoyunun ilgisini çeken faaliyetler yapan öğretmenleri belirlemek, topluma tanıtmak, teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla 'Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri Yarışması' başlattıklarını duyurdu.

Zor, yarışmaya www.aktifegitimsen.org.tr adresinde bulunan 'Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri' aday formunu 28 Eylül - 25 Ekim 2015 tarihleri arasında dolduran tüm eğitimcilerin başvuru yapabileceğini ifade etti.