Manisa'da savcılığın talimatıyla bugün polisin maddi imkanı olmayan öğrenciler için açılan üç okuma salonuna yaptığı baskına aileler tepki gösterdi. Doğu ve Güneydoğu'dan gelen vatandaşlarin yoğun olarak yaşadığı Horozköy Mahallesi'ndeki Bekir - Sacide Filiz Keleşoğlu Okuma Salonu ve Eğitim Merkezi'ne Terörle Mücadele polislerinin da katılımıyla yapılan baskına anlam veremeyen 7 çocuk babası Bahattin Aydın, "Ben burada bir terör görmedim. Burada Müslümanlar görmüşüm, İslam görmüşüm. Çocuklarımıza Kuran'ı Kerim'i, namazı öğretiyor, onları gördüm. Buraya gelen çocukların ahlakları değişiyor." dedi.

Manisa'da geçen hafta beş, dün de altı derneğe "makul şüphe" gerekçesiyle yapılan polis baskınlarına son olarak okuma salonları eklendi. Manisa polisi, maddi imkanı olmayan öğrenciler için açılan üç okuma salonuna sabah saatlerinde baskın düzenledi. Manisa Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama izniyle polis, Ufuk Okuma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne bağlı Gazi Hacı Nusrettin Kara Okuma Salonu ve Eğitim Merkezi, Bekir - Sacide Filiz Keleşoğlu Okuma Salonu ve Eğitim Merkezi ile Altındaş Okuma ve Eğitim Merkezi le Altıntaş Okuma Salonu ve Eğitim Merkezi'ne baskın yaptı. Aralarında Terörle Mücadele Şubesi'nin de bulunduğu çok sayıda polis, kitap ve defterlerin bulunduğu okuma salonlarındaki aramalarda görev aldı. Kapı girişlerinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görülürken, gazeteciler geldikten sonra emniyet güçleri kamera açısına girmemeye çalıştı. Görevliler dışında kimse arama yapılan okuma salonlarına alınmadı. Sulh Ceza Hakimliği, arama izninde gerekçe olarak yine 'makul şüpheyi' gösterdi. Özellikle Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, TEM polisleri tarafından Horozköy mahallesindeki okuma salonunda yapılan aramaya tepki gösterdi.

"BURADA KUR'AN OKUNUYOR, ÇOCUKLAR DİNİNİ ÖĞRENİYOR"

Okuma salonunun bulunduğu sokakta oturan aslen Muşlu olan 7 çocuk babası Bahattin Aydın, polisin basın yaptığı okuma salonundan bütün mahalle halkanın faydalandığını belirterek, "Biz Müslümanız, Peygamberimizin ümmetiyiz. Bizim çocuklarımıza Müslümanlık gerekmiyor mu? Kuran okumak gerekmiyor mu? Burada Kuran'ı Kerim okunuyor, çocuklar dinini öğreniyor, başka hiçbir kötülüklerini görmedik." dedi.

"BURADA TERÖR GÖRMEDİM MÜSLÜMANLARI GÖRDÜM"

Terör suçlamasının çok komik olduğunu da ifade eden Aydın, "Ben burada bir terör görmedim. Ben burada Müslümanlar görmüşüm, İslam'ı görmüşüm. Kuran okunup, çocuklara namaz öğretiyorlar, onları görüyorum. Ben 23 senedir bu mahallede oturuyorum. Benim çocuklarım da gelip burada Kuran'ı Kerim öğreniyor, dinini öğreniyor. Okul dersleri dahil çocuklarımızın her şeyine yardımcı oluyorlar." diye konuştu.

"BURAYA GELEN ÇOCUKLARIN AHLAKI DEĞİŞİYOR"

Bölgedeki bir çok çocuğun bally, uyuşturucu gibi kötü şeylerin tuzağına düştüğünü gördeklerini belirten Aydın, okuma salonuna gelen çocukların ahlakının değiştiğine dikkat çekti. Aydın, "Buraya gelen çocukların ahlakı değişiyor. Çünkü, namazı, Kuran'ı Kerim'i, dinini öğreniyor. Çocukların elinden zararlı şeyleri alıp kalem, kitap ve Kuran'ı Kerim veriyorlar. Namazı öğretiyorlar. Mahallemizde bu okuma salonu dışında çocuklarımıza sahip çıkan kimse yok, ben onlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"EMNİYET AMİRİNE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM"

Doğuyu 20 senedir terörün yönettiğini, kendilerinin de terörden çok çektiklerini, evlerinin yakıldığını, köylerinin boşaltıldığını, bu nedenle Muş'tan Manisa'ya göç ettiklerini anlatan Aydın, teröristlikten ve terörden nefret ettiğini vurguladı. Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in, bağış yapan, burs veren, kurban bağışlayan hayırseverleri örgüt üyesi ilan ettiği açıklamasını duymadığını ancak bu doğruysa çok yanlış olduğunu vurgulayan Aydın, "Ben duymadım ama emniyet amirine söyleyecek söz bulamıyorum, çok yanlış, burada din öğretiyorlar, ben burada terör faaliyetini duymadım. Öğrettikleri tek şey namaz, Kuran, başka bir şey öğretmiyorlar." diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMI OKUMA SALONUNA GÖNDERMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Okuma salonuna giden çocuğunu karşısına alıp konuştuğunu ve neler yaptıklarını, öğretmenin ne ders verdiğini sorduğunu da anlatan 7 çocuk babası Aydın, 'Sadece namaz ve Kuran'ı Kerim öğretiyorlar' cevabını verdiğini söyledi. Aydın, çocuklarından birinin okuma salonuna gittiğini, bundan sonra da diğer 5 çocuğunu göndereceğinin altını çizdi.

"NE ARIYORLAR BİLMİYORUM AMA OLSA OLSA KİTAP BULURLAR"

Okuma salonunun bulunduğu sokakta oturan mahalle sakinlerinden Hakan Elitaş da, "Okuma salonunu kurulduğundan beri takip ettik. Gelen insanlar müspet, sıkıntı yok, dert yok. Olumsuz her hangi bir şey bugüne kadar duymadık. İçeride neler yapılıyor derseniz, kitap okuyorlar, çocukların eğitimine yardımcı oluyor. Bildiğim kadarıyla yaz dönemlerinde Kuran'ı Kerim dersleri veriliyor. Çocukların eğitimine katkı amacıyla öğretmenler ders veriyor." dedi. Okuma salonunda arama yapıldığını gazetecilerden öğrenen Elitaş, "Aranıyor diyorsunuz ama içeride kitap bulunur, başka bir şey olmaz. Bildiğim kadarıyla bir mutfak var, bir de kitaplar var. Mutfakta da bazen çay falan içiliyor, onun dışında bir şey görmedik." diye konuştu. Kendisinin okuma salonuna bir kez gittiğini, eşi ve çocuklarının sürekli gidip geldiğini ifade eden Elitaş, "Aranıyor diyorsunuz ama bilmiyorum. Bunlar olmaması gereken şeyler. Ne aranıyor bilmiyorum ama orada olsa olsa kitap olur. Başka bir şey olmayacağına eminim. Manisa'da yapılan aramaları televizyon izledim. Ne arıyorlar bilmiyorum, ben çözemedim. Anayasa hepimizin anayasası. Vatana millete ihanet adına tek kelime duymadım. Duysam onu da söylerim." diyerek aramaların doğru olmadığını söyledi.

Okuma salonlarında terör faaliyeti yapılabileceğine inanıp inanmadığı sorusuna mahalle sakini Elitaş, " Böyle bir şey sormak bile abes olur diye düşünüyorum. Böyle bir soru sorulmaz." yanıtını verdi.