Kayseri’de özel bir inşaat firması, yeni projesinin temel atma töreninde davetlilere kitap okutup çeyrek altın dağıttı.

Kayseri ve Niğde’de bugüne kadar çok sayıda aileyi ev sahibi yapan Niyazlar Yapı, Kayseri’nin Bünyan ilçesinde yeni bir konut projesi başlattı. 9 blok 200 daireden oluşacak konutların temeli önceki gün düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde yapılan bir etkinlik dikkat çekti. Törende müzik yerine kitap okuma programı düzenlendi. Firma Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Niyazioğlu, tören öncesi davetlilere değişik konuları içeren kitaplar dağıttırdı.

Kitap okumanın önemine vurgu yapan Niyazioğlu, firma olarak ofis ve şantiyelerde işe kitap okuyarak başladıklarını söyledi. Bu geleneği temel atma törenine de taşımayı düşündüğünü anlatan Niyazioğlu, “Çalışanlarımız her gün yaklaşık 1 saat kitap okuyor. Yeni projemizin temelini de sizlerle birlikte kitap okuyarak atmak istedik. Gelişmiş toplumlar düzeyine ancak çok okuyarak ulaşabiliriz.” dedi.

Açıklamanın ardından davetliler, tören başında aldıkları kitapları 7 dakika süreyle okudu. Bu sürenin sonunda davetliler arasında yapılan çekilişle 7 kişiye de çeyrek altın hediye edildi.

Tören, kurban kesilmesi ve temele ilk harcın konulmasıyla sona erdi.