Çağdaş Gazeteciler Derneği, Cumhuriyet Gazetesi’nin dağıtımın polis tarafından engellenmesi ile ilgili açıklama yaptı. dernek tarafından yapılan açıklamada, “Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak Cumhuriyet gazetesinin yanındayız. Bilinmelidir ki olası bütün istenmeyen gelişmelerin sorumlusu AKP iktidarıdır. Cumhuriyet gazetesindeki polis ablukası bir an önce kaldırılmalı, gazete çalışanları hedef gösterilmekten vaz geçilmeli ve koruyucu bütün gerçek önlemler derhal alınmalıdır.” denildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Cumhuriyet gazetesinin dağıtımının polis engellenmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet gazetesinin birçok mensubunu teröre kurban verdiğini hatırlatan dernek, “Cumhuriyet gazetesi de, ifade özgürlüğünü savunarak terör karşıtı bir Charlie Hebdo dergisinin son sayısından bir seçkiye sayfalarında yer verdi. İnançlara olan saygı ve hassasiyet çerçevesinde özenle oluşturulmuş bu seçkiye yer verilmesi, aynı zamanda insanlık değerlerine sahip çıkılması anlamına gelmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet güçlerinin gazetenin basıldığı matbaayı basması ve gazete bürolarını abluka altına almasının, sözde tedbir açıklamalarıyla örtülemeyecek bir hedef gösterme olduğuna dikkat çeken dernek yazılı açıklamasını şöyle tamamladı: “Yüksek yüzde oranları katliamların, suikastların meşruiyet dayanağı yapılmak istenmektedir. Diyanet İşleri Başkanı'nın “Sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını da hep birlikte ibretle izledik” dediği bir ülkede ölüm acısının bile dine referansla belirlenmek istendiği göstermektedir ve Müslüman olmayanın ölmesine üzülmemeyi öğütlemektedir. Yapılan hamasi “üzüntü ve demokrasi” açıklamalarının hiçbir kıymeti yoktur. Gerçek olan AKP’nin bu ülkeyi dini referans alan neo-liberal bir cehenneme çevirmek istemesidir. Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak Cumhuriyet gazetesinin yanındayız. Bilinmelidir ki olası bütün istenmeyen gelişmelerin sorumlusu AKP iktidarıdır. Cumhuriyet gazetesindeki polis ablukası bir an önce kaldırılmalı, gazete çalışanları hedef gösterilmekten vaz geçilmeli ve koruyucu bütün gerçek önlemler derhal alınmalıdır.”