TGC Başkanı Turgay Olcayto ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Olcayto, “Yönetim kurulu olarak bugün Cumhuriyet’i ziyaret ettik. Düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller her gün biraz daha artıyor. Bu defa çok çirkin bir baskıyla Cumhuriyet gazetesinin haber özgürlüğü sindirilmek isteniyor. O nedenle Cumhuriyet’i ziyaret etmiş bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza destek vermek bizim görevimiz diye düşündük.” şeklinde konuştu.

“Türkiye güç günler yaşıyor.” diyen Olcayto, “Maalesef bunu kışkırtan insanlar da var. 21. yüzyıl da artık düşünceyi engelleyecek, halkın haber alma özgürlüğünü engelleyecek hiçbir durumun gerçekleşmemesi dileğimiz. Ama bu böyle olmuyor ne yazık ki. İktidar kesiminden de bu baskıları destekleyen bazı duyumlar geliyor. Umuyoruz bu günler de geçecek. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim istediğimiz halkın gerçekleri öğrenmek, doğru bilgilenme hakkını sahip çıkmak, bunu sağlama yolunda mücadele vermek, bu mücadeleyi de yapacağız sonuna kadar.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, gazete binası önünde polisin yoğun güvenlik önlemi devam ediyor. Gazete önünde çok sayıda polis aracı ve TOMA bekletiliyor.