Gazetecilere Özgürlük Platformu, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı. Ahmet Hakan’a yapılan ölüm tehditlerinin bu sonucu getireceği belliydi diyen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, öldürülen gazeteciler galerisine yenilerinin eklenmesini istemediklerini söyledi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu, “Ali İsmail’in asıl faili Erdoğan’dır” haberi nedeniyle yargılanan Evrensel gazetesi hakkındaki davayı takip etmek için adliyeye geldi. Hakimin raporlu olması nedeniyle gazetenin sorumlu müdürü savunmasını yapamadı.

Platform üyeleri adliye önünde açıklama yaptı. Platform sözcüsü Uğur Güç, “Demokratik bir ülke istiyoruz. Demokratik bir ülkenin tek güvencesi gazetecilerdir, basın özgürlüğüdür. Bunu defalarca haykırıyoruz. Bugün o, şu, bu demeden tüm gazetecilerin bir araya gelmesi gereken günlerden birisi.” dedi. Gazetecelerin bir araya gelmesi ve destek için davaları izlemesi çağrısında bulunan Güç, bir şekilde baskı oluşturulması gerektiğini kaydetti. Güç, “Hakimler savcılar bu kadar kolay dava açmamalı. Hukuk sistemi bugün geldik gördük hakim rapor almış, adalet rapor almış durumda öyle söylenebilir. Bugünlerin sonlanmasını istiyoruz. Bir an evvel Türkiye’de demokrasi ikliminin yerleşmesini istiyoruz.” diye konuştu.

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyı kınadı. Olcayto, “Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı bir kere kınıyoruz tabi. Kınamak çok hafif bir kelime kalıyor. Ahmet Hakan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesi aynı zamanda. Önce Hürriyet'e yapılan saldırı arkasından Ahmet Hakan’a yapılan ölüm tehditleri bu sonucu getireceği belliydi.” dedi.

Ne kadar koruma olsada insanların çok tehlikeli bir şekilde dövülebildiğini, yaralanabildiğini kaydeden Olcayto, “Allah’tan ölüme yol açmamışlar. Ama nedir bu nefret bu kadar? Üstelik kendi içimizden gelmesi büsbütün canımızı acıtıyor. Çünkü gazeteci diye geçinen bir takım arkadaşlar, daha önce gazetecilik yapmış bir takım arkadaşlar muhalif gazetecileri hedef göstermeye başladılar. Çok çirkin şekilde, çok çirkin nefret söylemleriyle bunu yapıyorlar. Umarız bu dönem de geçecek. Ama fazla can acıtmadan geçsin diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öldürülen gazeteciler galerisinin ibret verici olduğunu söyleyen Olcayto, bu galeride 64 gazetecinin portresinin bulunduğunu ifade etti. Olcayto, “Bunların hepsi sadece halkın haber alma kanallarını açık tutmak için çalışan gazetecilerdi. Ama hepsi yaşamlarını yitirdiler. Yenileri olmasın istiyoruz. Bütün isteğimiz bu.” diye konuştu.