Üsküdar Çengelköy'de 17 yıllık eşini bıçakla öldürdükten sonra parçalara ayırarak çöpe attığı iddia edilen 43 yaşındaki Tahir K., gözaltına alındı.

Olay, Çengelköy Mahallesi Ordu Caddesi Sümer Sokak'ta geçtiğimiz Pazartesi meydana geldi. Eşiyle tartıştığı öğrenilen Tahir K., eşini bıçaklayarak öldürdükten sonra parçalara ayırarak el arabasıyla çöp konteynerine attı. 43 yaşındaki Tahir K., bugün Çengelköy Polis Merkezi'ne giderek, 42 yaşındaki eşi Kübra K.'nın kaybolduğu ihbarında bulundu.

Merkeze gelen Tahir K.'nın ağabeyi, yetkililere, kardeşinin ruhsal sorunları olduğunu ve zaman zaman bu tür şikayetlerde bulunduğunu anlatarak, kardeşini eve götürdü. Evin banyosunda kan izleri gören ağabey, kardeşiyle tekrar polis merkezine gitti.

Olayı anlatan Tahir K.'nın 16 Şubat Pazartesi akşamı evde çay içtiği sırada kontrolünü kaybettiğini ve mutfaktan aldığı bıçakla eşini öldürdüğünü aktardı. Eşini parçalara ayırdığını ifade eden Tahir K., daha sonra pazar arabasıyla parçaları çöpe attığını itiraf etti.

Bunun üzerine polis ekipleri, Tahir K. cesedin yerini tam olarak belirtemediği için Çengelköy'de geniş çaplı arama başlattı. Aramalar sonucunda Kübra K.'nın cesedi, cadde üzerinde bulunan bir yer altı çöp konteynerinde bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerinde kısa süreli çalışmasının ardından cesedin içinde bulunduğu çöp konteyneri Üsküdar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne götürülerek detaylı inceleme yapıldı. Polis ekipleri, ayrıca olayın gerçekleştiği evde de inceleme yaptı.

Olayın gerçekleştiği sokakta oturan Recep Saygın isimli sokak sakini, “Adam içine kapanık biriydi. Gelip gidiyorlardı buraya kimseyle muhabbeti yoktu. Karısıda bir sitede temizlikçilik yapıyormuş. Sağdan soldan duyduğuma göre dengesiz bir adammış. Olay pazartesi günü olmuş milletten duyduğuma göre aşağı çöp konteynerine atmış el arabasıyla taşıyarak. Bugün saat 5 buçuk 6 gibi polisler geldi.” dedi.

Gözaltına alınan Tahir K. ise Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis ekiplerinin parçalanan cesedi inceleme çalışmaları sürüyor.