Ege Üniversitesi Kampüsü'nde geçen günlerde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ismi, İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılmakta olan bir parka verildi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın başkanlığında yapılan mart ayı meclis toplantısının son bölümünde verilen gündem dışı yazılı önergeyle 20 Şubat 2015 tarihinde yaşamını yitiren Çakıroğlu'nun adının bir parka verilmesi teklif edildi. AK Parti grubunun destek verdiği "Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu" ismine çekimser yaklaşan CHP grubu, "Gençlik Parkı" adını önerdi. Ardından oylamaya geçildi. Oy çokluğuyla parka, "Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu" ismi verilmesi kabul edildi.

Öneriyi sunan meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Acar, "Aileler, gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını, okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bu noktada ben sevgili kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ruhu şâd olsun. Allah, kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Bu acının tekrarını bir daha kimseye yaşatmasın. Temennim odur ki bu son olsun." dedi.