İzmit'te, öldürülerek yol kenarındaki bir tarlaya poşet içerisinde atılan kadının cinayetiyle ilgili, şüphelilerden biri gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan zanlı, 'Cinayeti birlikte mi planladınız?' sorusuna, 'Hayır' karşılığını verdi, diğer soruları cevapsız bıraktı.

Olay, İzmit ilçesi İzmit-Kandıra yolu üzeri Çayırköy mevkiinde, 22 Ocak günü sabah saatlerinde yaşandı. Hurdacılık yaptığı öğrenilen bir şahıs, tarla yanında ağaçlık alanda ceset görüp durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri darp edilerek öldürülen, elleri kesik ve çöp poşetine sarılı bir vaziyette, genç bir kadın cesedi buldu. Üzerinde kimlik bulunmayan ve kimlik tespiti yapılmaması için elleri kesilen genç kadının ceset üzerinden çekilen fotoğrafları, kimlik tespiti yapılması amacıyla savcılık izniyle basın kuruluşlarına dağıtıldı. Jandarmaya çok sayıda ihbar geldi. Ancak ihbarların bir çoğu boş çıktı.

TELEVİZYON PROGRAMINDA YAYINLANDI

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından cinayetinin çözümü için özel ekipler kuruldu. Bölgeye giriş ve çıkışlarda bulunan, tüm mobeseler ile iş yerlerinin kameraları tek tek izlendi. Ancak olayla ilgili herhangi bir kanıta ulaşılamadı. Bu sırada jandarmanın çizdiği ancak henüz tamamlanmayan yüzde 60 bir benzetme ile yapılan maktule ait kara kalem çalışması bir televizyon programında yayınlandı. Fotoğrafın yayınlanması sonrasında bildirilen telefon numaralarına 10’nun üzerinde ihbar geldi. Bu ihbarlar arasından biride hem programa hem de jandarmaya ulaşan bir ihbarda Havva Ediye Gümüş’ten geldi. Manisa’dan gelen ihbarda gönderilen fotoğraflar incelendi ve maktulün Gümüş’ün kızı Nuran Dutlu olduğu belirlendi.

DÖVMELERİ SAYESİNDE BULUNDU

Öldürülen kadının Aslen Manisalı, 1993 doğumlu Nuran Dutlu olduğu öğrenildi. 16 yaşında evden kaçan ve evlenen, 1 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldığı açıklanan Dutlu'nun 4 yaşında bir kız çocuk sahibi olduğu da ifade edildi. Kolundaki dövmeler sayesinde kimliği belirlenen Nuran Dutlu'nun mazot kaçakçılığından denetimli serbestliği olduğu ve 16 Ocak'ta Manisa'ya giderek karakola imza attığı öğrenildi.

ANNESİ KONUŞTU

Televizyon programına katılan Nuran Dutlu'nun annesi Havva, kızıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Babası öleli 9 yıl oldu. Kendisi 16 yaşındayken evden kaçtı ve severek evlendi. Daha sonra ise bir kızı oldu. Çocuğu olduktan bir yıl sonra boşandı. Son olarak 9 Ocak’ta evden Bursa’ya kız arkadaşımın yanına gidiyorum diyerek ayrıldı. Daha sonra ise 16 Ocak tarihinde torunum sünnet hazırlıkları sürerken Manisa’ya gelmiş. Hatta beni de aradı. Daha sonra yeniden Bursa’ya geri gitti. 22 Ocak’ta sünnete gelecekti ama gelmedi. Arada sırada bana mesaj atıyordu ama telefona cevap vermiyordu."

Program sonrasında anne Havva Ediye Gümüş, teşhis için Kocaeli’ne geldi. Kocaeli Asri Mezarlık Morguna geldiğinde ayakta durmakta güçlük çeken anne, kızının dövmesini gördüğünü ama hala öldüğüne inanamadığını, o yüzden cesedi görene kadar bunu aklına bile getirmeyeceğini ifade etti. Hava Dutlu, kızının cesedinin bulunduğu Asri Mezarlık morguna kızını teşhis eden acılı anne, görevliler tarafından sakinleştirilmeye çalışılsa da bu mümkün olmadı. Feryatlar içinde gözyaşları döken anne, "Ben seni böylemi görecektim. Güzel kızım" diye ağladı. Anne Gümüş başka canların da yanmaması için bu olayın faillerinin bulunmasını istedi. Cenaze, biten işlemlerin ardından Manisa’da toprağa verildi.

CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Elleri bileklerinden kesilen ve çöp poşetine konularak yol kenarındaki tarlaya bırakılan Nuran Dutlu cinayeti ile ilgili aranan 3 şüpheliden bir olan Arif Ç, (34), gözaltına alındı. Kocaeli İl Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, İzmir'de yakalanarak gözaltına alınan Arif Ç.'nin, diğer şüpheli Muhammed Y. ile birlikte Nuran Dutlu'nun kredi kartı ile alışveriş yaparken güvenlik kameraları tarafından görüntülenmesi üzerine, hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Arif Ç., Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından ifadesi alınmadan adliyeye sevk edildi. İlk ifadesini Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verecek olan şüpheli Arif Ç. 'Cinayeti birlikte mi planladınız?' sorusuna, 'Hayır' karşılığını verdi, diğerlerini cevapsız bıraktı. Cinayet şüphelisi Muhammed Y. ve kız arkadaşı S. Ö.'nün ise halen arandığı bildirildi.