Muş'un Hasköy ilçesinde vatani görevini yaparken jandarma karakolunda piyade tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitiren Uysal Doğan'ın kanlı elbiseleri 2.5 yıl sonra ailesine ulaştırıldı. Acısı tazelenen aile, oğullarının kanlı elbiselerini görünce gözyaşlarını tutamadı; olayla ilgili olarak yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

Şüpheli Ölüme Takipsizlik Kararı
8 aylık asker olan Uysal Doğan'ın şüpheli şekilde hayatını kaybetmesiyle, baba Rıza Doğan 9 Aralık 2012 tarihinde olayı yargıya taşıdı. Acılı aile 2.5 yıl süren hukuk mücadelesi sonucunda, 2 ay önce Malatya Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2'nci Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nden gelen takipsizlik kararıyla şok yaşadı.

 
Acılı Aileye Şok Tebligat

Uysal Doğan'ın ailesi, Anayasa Mahkemesi'ne ve buradan çıkabilecek olumsuz bir karar sonrası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanırken, Antalya Sulh Hukuk Mahkemesi emanetinde bir paketleri olduğu yönünde tebligat aldı. 

Ailenin avukatı Ahmet Çevik, "Aileye manevi ızdırap çektirilmesi suç kapsamındadır ve hatta devletin tazminat sorumluluğunu da gerektirir." şeklinde konuştu.