Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da bir gazeteye verdiği 'Olmasaydı da olurduk' ilanıyla tepki çeken AK Parti'den Uşak 2. sıra milletvekili adayı gösterilen Eyüp Gökhan Özekin seçim bölgesine geldi.

Uşak'ın Banaz ilçesinde AK Parti il ve ilçe teşkilatı tarafından karşılanan Özekin, oluşturulan araç konvoyuyla merkeze bağlı Kapaklar köyüne geçip, türbe ziyaretinde bulundu. Özekin, ardından seçim otobüsü ile partisinin seçim bürosuna geçti. Burada partililerle tanışan Özekin'in bir sonraki durağı Uşak'taki Selendililer Derneği oldu. Özekin'e AK Parti Uşak Milletvekili ve milletvekili birinci sıra adayı Mehmet Altay, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve çok sayıda partili de eşlik etti.

Basın mensuplarının sorusu üzerine verilen reklamı ve içeriğini yalanlamayan ve "Biz sadece ilan verdik" diyen AK Parti Uşak milletvekili adayı Özekin, reklamın hakaret içermediğini savundu. Özekin, "Öyle medyada ifade edildiği gibi bir öcü, bir canavar değiliz. Milliyetçi ve dindar insanlarız. Koç Grubu vakti zamanında bütün gazetelere bir ilan verdi. O ilanda 'Olmasaydın Olmazdık’ gibi bir ifade vardı. Türk milletinin bir kişinin olup olmamasına bağlı bir kaderinin olması bizim milli ve dini hislerimize göre doğru bir yaklaşım değil diye düşünerek, Koç grubuna karşı bir cevap verdik." dedi.

Özekin, 10 Kasım'da verdiği ilan sonrası ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilince "Atatürk'e hakaret etti, ikinci sıradan adaylığı kaptı" yorumlarına sebep olmuştu.