Uşak'tan AK Parti'nin 2. sıra adayı olarak seçime giren ancak kazanamayan ve 10 Kasım’da Atatürk için “Olmasaydın da olurduk” ilanı veren Eyüp Gökhan Özekin, söz konusu ilanı verdiğinden pişmanlık duymadığını belirtti. Özekin, TRT'deki Milat dizisinin de yapımcısı idi.

TRT'de yayınlanan Milat dizisinin yayından kalkması ile ilgili olarak, MHP Uşak İl Başkanı, dün yaptığı basın açıklamasında 'Harç bitti, yapı paydos' yorumunu yapmıştı. Bu yorum üzerine AK Parti Milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin kendi facebook hesabından açıklama yaptı. Özekin yaptığı açıklamada, “MHP Uşak İl Başkanı hakkımda konuşmuş, Türkiye´nin en önemli kurumlarından TRT için dünyanın merkezi, Uşak´taki MHP´liler değildir. TRT Uşak´taki MHP´lileri düşünerek yayın planı yapmaz, Milat dizisi bundan 1 sene önce, tam da geçen Ramazan ayında TRT gündemine gelmiştir. Konunun seçimle uzaktan yakından ilgisi olmamıştır.” dedi.

Milat dizisinin kendileri tarafından sonlandırıldığını iddia eden Özekin, “Sonlandırma duyurumuzdan önce yüzyüze görüştüğümüz, duyurudan sonra bile arayan ve 'biz devam etmesini istiyoruz' şeklindeki ifadeler kullanan yöneticilere sonlandırma gerekçelerimizi, hiç bir gönül kırıklığımız olmadığını, TRT ile ilgili samimi hislerimizi, sektörde başka projelerle var olmak istediğimizi izah etmişizdir. Kendileri de anlayışla karşılamışlardır.” dedi

'Heykeller önünde eğilenler' diye eleştirileriye devam eden Özekin, “Heykeller önünde eğilenlere karşı da ülkücü hareketin, ama o hakiki, çileli ülkücü hareketin güzel bir sloganı vardı: 'Ülkümüz göklerde dalgalanan bir sancak, Allah´ın huzurunda eğiliriz biz ancak!' Bizi bu sloganları atanlar, arkadaşlarını toprağa koyanlar, yolu işkencehanelerden, cezaevlerinden geçen hakiki ülkücüler yetiştirdi, O ilan için de pişman değilim!” diye konuştu.

10 Kasım 2013 tarihinde ulusal bir gazetenin arka sayfasına 'Olmasaydın da olurduk' ilanı verilmişti.