Aslen ilçeye bağlı Çiçek köyünden olan ve uzun yıllardır Ankara'da yaşayan 45 yaşındaki Ahmet Özdemir, ölmeden önce yaptırdığı mezarı nedeniyle vatandaşların ilgi odağı oluyor. 

Zaman zaman insanların tebessümüyle karşılaşan Özdemir, köyüne yaptırdığı mezarının zarar görmemesi için etrafını demir parmaklıkla kapattı.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ölmeden mezar yaptırma fikri"nin geçen yıl oluştuğunu belirtti. Şimdiye kadar mezarına 20 bin lira harcadığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Çiçek köyünde doğup büyüdüm. Şimdi de Ankara'da ikamet ediyorum. Ölmeden önce mezarımı yaptırmak istedim ve bu düşünceyi hayata geçirdiğim için çok mutluyum. Mezarın içerisine yastık ve yorgan bırakmayı da ihmal etmedim. Dünyada aldığım en büyük zevklerden biri mezarımı yaptırmak oldu. Mezarı bitirebilmek için bir yıldır uğraşıyorum."

Özdemir, mezarına kimsenin zarar vermemesi için etrafına demir kafes yaptırdığını aktardı.

Birçok kişinin kendisini tebrik ettiğini anlatan Özdemir, "İşin içerisinde ölüm olunca insanlara soğuk geliyor. Ama bu konuda cesaretli olmak gerektiğine inanıyorum çünkü herkesin başında. Ankara'da yaşadığım için hem korumak hem de zaman zaman izlemek amacıyla mezarıma güvenlik kamerası sistemi kuracağım. Böylece nerede olursam olayım mezarımı görme imkanım olacak" diye konuştu.