Çorum’un Kargı ilçesinde Kızılırmak Nehri’ne balık avlamaya giden bir kişi, oltayla 20 kilo ağırlığında yayın balığı yakaladı.

15 Nisan-15 Haziran arasında uygulanan av yasağının sona ermesiyle birlikte amatör balıkçılar göl ve nehirlere akın etmeye başladı. Bereketli başlayan av sezonunda tutulan balıkların büyüklüğü şaşırtıyor.

Çorum’un Kargı ilçesinde yaşayan Mesut Şahin de, balık avı için arkadaşlarıyla birlikte gittiği Kızılırmak Nehri'nde 'büyük' bir sürprizle karşılaştı. Şahin’in Kızılırmak’a attığı oltasına 20 kiloluk yayın balığı takıldı. Arkadaşlarının yardımıyla balığı güçlükle kıyıya çeken Şahin’in oltasındaki yayın balığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Tuttuğu yayın balığı ile bol bol fotoğraf çektiren Mesut Şahin, ilk kez bu kadar büyük bir balık yakaladığını söyledi. Oltayla büyük balık yakalamanın sırrını anlatan Şahin, “Oltaya takılan balık büyük olunca hemen çekip çıkarmıyoruz. Yoksa av oltayı kırıp kaçabilir. Balık oltaya takılınca onu yormak çok önemli. Yaklaşık yarım saat süren bir uğraş sonunda balığı ırmaktan çıkarttım.” dedi.