Kağıthane’de yeterli önlem almadan binayı yıkmaya kalkışan işçiler, az kalsın faciaya sebep oluyordu. İş makinesiyle başlayan yıkımda, büyük beton parçaları sokağa saçıldı. Tam bu sırada sokaktan geçenin olmaması can kaybını önledi.

Olay Çağlayan Mahallesi’nde 6 katlı bir apartmanın yıkımı sırasında gerçekleşti. En üst kattan yıkıma başlayan işçiler, sokaktan gelip geçenleri dikkate almadan işlerine devam etti. Bu sırada küçük parçalar halinde taşlar yere düşmeye başladı. Bir esnafın cep telefonu ile kaydettiği görüntü de ihmalin boyutunu gözler önüne serdi. Büyük bir gürültü ile apartmanın üstünden beton ve tahta molozlar sokağa döküldü. Bu sırada büyük bir toz bulutu etrafı kapladı. Sokaktan kimsenin geçmemesi olası bir faciayı da önledi.

POLİS OLAYA EL KOYDU

Beton molozların sokağa dökülmesinin ardından hiçbir şey olmamış gibi işçilerin yıkıma devam etmesi çevredeki vatandaşları ve esnafı öfkelendirdi. Olay polise bildirildi. Sokağa gelen polis, önce apartmanın tepesinde yıkım işlemine devam eden operatörü uyardı. Yıkımı durduran polis, sokağın giriş ve çıkışına güvenlik şeridi çekerek yaya ve araç trafiğine kapattı. Çevredeki vatandaşları da uyaran polis olası bir çökmeye karşılık önlemlerini artırdı. Olay yerine zabıta ekipleri de çağrıldı. Bir süre durdurulan yıkım işlemi zabıta ekiplerinin olay yerine gelmesiyle tekrar başlatıldı.

Yıkımın olduğu sokakta iş yeri bulunan Mehmet İnce olayla ilgili şunları söyledi: “Dengesiz yıktıkları için sokağa taşmış. Yağmurdan dolayı pek kimse geçmiyormuş. Bir insan falan geçseydi ölüm olurdu. Lokantanın içine kadar molozlar girmiş. Çocuklar falan geçiyor. Öğrencilerin dağılma saatiydi. Yaralanan yok ama birden yola dökülünce millet sokağa düştü.”