Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, IŞİD’in Musul’da müze basarak eserleri tahrip etmesini eleştirdi. Çelik, “Üç gündür de müzelerde nasıl bir barbarlık sergilidekilerini, ellerindeki balyozlarla bu eserleri nasıl yok ettiklerini görüyoruz. Bu eserleri meydana getiren medeniyetle, o barbarlığı yapan aynı şey olamaz.” dedi.

Topkapı Sarayı’nda Karahisari Mushafı Baskısı’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

Toplantıda konuşan Ömer Çelik, IŞİD’in müzelerde yaptığı tahribata değindi. “Bizim Cuma namazında andığımız kelime ve kavramlar, terör örgütü tarafından bir slogan haline getirilip insanlığın mirası yok ediliyor.” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlığın mirası yok ediliyor. Üç gündür de müzelerde nasıl bir barbarlık sergilidekilerini ellerindeki balyozlarla bu eserleri nasıl yok ettiklerini görüyoruz. Bu eserleri meydana getiren medeniyetle, o barbarlığı yapan aynı şey olamaz. Bu eserleri meydana getiren kültürü doğuran dine inananlarla o barbarlığı yapanlar aynı dine inanıyor olamaz.

Bu eserlerin her birinin tek bir sayfası, tek bir cümlesi bile, bu tip terör örgütlerinin bizim dinimizi istismar ederek dünyaya vermeye çalıştıkları kötü mesaja karşı, onların tek bir cümlesi bile büyük bir meydan okuyuştur. Biz bu medeniyete aitsek, o terörü gerçekleştirenler bu medeniye ait değildir. Bu eseri basanlar, bugün bu terör örgütü ile fiziken mücadele edenlerin çok daha ötesinde bu seferin tek bir sayfası ile dinimizin bu terör örgütleri tarağından kirletilmesine karşı en büyük mücadeleyi vermiş oluyorlar. Bu estetiği, bu güzelliği kelimelere, kavramlara ve yazıya bu değeri veren bir fikriyatla o barbarlığı gerçekleştiren fikriyatın aynı olmadığını bütün dünyaya ilan etmiş oluyoruz.”