Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, İran casuslarının son süreçte ülkenin kılcallarına kadar yerleştiğini söyledi. Yolsuzluk operasyonlarını savunan siyasilerin soruşturmayı yürüten polislere sahip çıkmadığını belirtti.

Ömer Köse, Silivri Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla mektup gönderdi. Bugün gazetesinin haberine göre, 22 Temmuz'da sahur operasyonuyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Köse, mektubunda İran casuslarının son süreçte ülkenin kılcallarına kadar yerleştiğini ifade etti.

Bir yıldır hukuksuz şekilde tutuklu olduklarını belirten Köse, İran'ın Türkiye'deki faaliyetlerini deşifre etmek adına yürüttükleri Selam-Tevhid soruşturmasından dolayı türlü eziyetlere maruz kaldıklarını vurguladı. Bir yıldır cezaevinde olduklarını hatırlatan Köse, “Dokuz ayda 3 cezaevi değiştirip sonunda mücadele ettiğimiz örgüt mensuplarıyla aynı cezaevine koydular.” dedi.

'MUT'A VE PARAYA YENİK DÜŞTÜLER'

Şii İran'ın Sünni AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de tarihte görülmemiş güce ulaştığını savunan Köse, “Mut'a nikahı ve Zarrab gibilerin paralarıyla kontrol altına aldıkları insanları kullanarak devletin tüm kılcallarına yerleştiler. Mücahit olarak yola çıkan, parayı görünce müteahhit olan sözde Müslümanlar, kendi ikballeri uğruna ülkeyi İran'ın kucağına bıraktı” değerlendirmesinde bulundu.

Mektubunda muhalefet partilerine de sitemde bulunan Köse, “İktidar kendi geleceği için ülkeyi ve milleti bölmeyi göze almışken muhalefet partileri siyasetlerini bizim yaptığımız operasyonlar üzerinden yürütmelerine rağmen operasyonlarla bizleri ustaca ayırıp bizlere sahip çıkmadılar.

17/25'i ağızlarından düşürmeyen, savunan liderler, bizleri ağızlarına bile almadı. Ergenekon sanıklarını vekil göstermek için sıraya girenler, bizlerden itinayla kaçtı.” ifadelerini kullandı.Yaşanan süreçte milletin sınavdan geçtiğini belirten Köse, herkesin zulüm ve hukuksuzluklar karşısındaki duruşunu görme fırsatı oluştuğunu belirtti.

'ZULÜM KİMSENİN YANINA KÂR KALMAYACAK'

Doğru olmanın ve her zaman bir bedeli olduğunu bildiklerini ve bunun bilincinde yola çıktıklarına vurgu yapan Köse, çektikleri çileleri vatana millete helal ettiklerini söyledi.

Hukuksuzluklara imza atanlara da mesaj gönderen Köse, “Kendi gelecekleri adına ülkeyi yangın yerine çevirenlerin yaptıkları yanına kar kalmayacak. Herkes yaptığının karşılığını mutlaka alacak ne eksik ne de fazla.” dedi.

"VESAYETTEN KURTULUP ONLARLA KOL KOLA GİRDİLER"

17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından hedeflenen çadır devletinin kurulduğunu söyleyen Köse yolsuzluk operasyonlarının gerekçe gösterilerek hukukun askıya alındığını belirtti.

Köse, “Düne kadar Avrupa Birliği, İnsan Hakları, evrensel değerler deyip yola çıkanlar, hırsızlıkları deşifre olunca Anayasa'yı ve hukuku katledip dini-örfi bütün değer yargılarını yıktı. Ergenekonculardan, darbecilerden şikayet edip, partimiz kapanacak diye çırpınanlar, vesayetten bizim sayemizde kurtulunca, onlarla kol kola girip bizleri zindanlara koydular” ifadelerini kullandı.