Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun Teknopark A.Ş., Samsun Eğitim, Spor ve Tanıtma Vakfı (Sam-Sev) iş birliğiyle ‘İş Modelciliği, Yaratıcılık ve İnovatif Girişimcilik’ konferansı düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konferansın açılış konuşmasını yapan Sam-Sev Başkanı Rüştü Araboğlu, "Sam-Sev Samsun özelinde kurulmuş bir vakıftır. Tüm çalışmaları Samsun’un geleceği içindir. Bu bağlamda buradayız.” dedi. Samsun Teknopark ve girişimcilikle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, “Teknoparktaki amacımız girişimcileri bulup fikirlerini değerlendirip bunların uzantısı olan sanayiye ve katma değeri yüksek olan alanlara dönüştürebilmek, üniversite sanayi iş birliğini bir üst platforma çıkartabilmek." diye konuştu.

Prof. Dr. Süleyman Kaplan ise konuşmasında, "Üniversiteler yalnız makale, kitap çıkaran yalnız eğitim veren değil; aynı zamanda toplumun ihtiyacı olan ürünleri çıkaran, üniversite sanayi iş birliğine doğru yönelmektedir. Burada inovasyon, girişimcilik söz konusu. Ülkemizde bu konularda çok ciddi yatırımlar, projeler yapılmakta. Üniversitemizdegirişimcilikle ilgili dersleri bazı fakültelerde zorunlu hâle getirdik. İlerleyen süreçte tüm fakültelerde hocalarımızın verdiği girişimcilik dersleri olacak." dedi.