Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 1 Haziran'da İzmir Seferihisar'da yazar adaylarına kapılarını açacak.

Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık bölgesinde deniz kenarında tahsis edilen yaklaşık 4 dönümlük arazi üzerine kurulan merkez, 1 Haziran Pazartesi günü düzenlenecek törenle eğitim ve öğretime başlayacak. OMÜ Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkiye'nin ilk sakin şehri ünvanına sahip olan Seferihisar, yazarların ve yazar adaylarının buluşma adresi haline gelecek.

OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi, yaratıcı yazarlık ve felsefi düşünce konularında ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, sempozyumlar düzenlemenin yanı sıra televizyon programları, film festivalleri ve yaratıcı yazarlığın girişimciliğini desteklemek merkezin hedefleri arasında bulunuyor. Yazarlık okulu, Avrupa Yaratıcı Yazarlık Programları Derneği (EACWP) ile İngiltere'deki bazı üniversitelerle ortak projeler üreterek Türkiye'nin hayal endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.