Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Halil İçen (19), alışveriş yapmak için gittiği marketten dönerken uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırılıdğı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı.

Olay, gece saatlerinde üniversite öğrencilerinin yoğun olarak ikamet ettiği Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu 2. Halil İçen (19) alışveriş için gittiği marketten dönerken yolda karşılaştığı Tayfun A. ve 2 arkadaşı ile omuz atma meselesinden tartışmaya başladı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Tayfun A., iddiaya göre; Halil İçen’i kalp ve karnından bıçakladı. Ağır yaralanan İçen olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Halil İçen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Tayfun A. ve 2 arkadaşı emniyetteki sorgulamalarının tamamlanmasıyla adliyeye sevkedilecek.