Yapılan tüm uyarılara rağmen vatandaşlar telefon dolandırıcıların anlattıklarına kanmaya devam ediyor. Bursa'da, cep telefonundan arayarak kendilerini polis ve savcı olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişilere inanan vatandaş, verilen hesaba 6 bin 335 lira yatırdı. Para yatırma işleminden sonra vatandaşı arayan dolandırıcılar, "Arabanı da sat lan seni dolandırdık" diyerek telefonlarını kapattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uludağ Şehit Şerafettin Yılmaz Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.A., kimliği belirsiz kişilerce dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren H.A., şunları kaydetti: "Sabah kahvaltısını yaparken cep telefonum çaldı. Kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs, 'Savcının parası çekildi, elinde ne kadar para varsa hepsinin derhal çek ve sana vereceğim hesaba yatır, sana pusula ve makbuz gelecek' dedi. Başka birisi de beni sürekli lafa tuttu. Bir kişi de savcı gibi konuştu. Şahıslar bir süre sonra yeniden aradı. Hiç kimseye birşey söylemememi isteyerek telefonumu kapatmamamı temlbih ettiler. Bankadaki hesabımda bulunan 3 bin 900 lira parayı çekerek verilen hesaba yatırdım. Evimdeki 2 bin 433 lira ve 100 dolar parayla birlikte toplamda 6 bin 335 lira parayı verilen hesap numarasına gönderdim. Şahısların bir süre sonra beni arayarak, 'Arabanı da sat lan seni dolandırdık" dediler. Bunun üzerine dolandırıldığımı anlayarak polise müracaat ettim."

Öte yandan Nilüfer Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden H.K. ise, bankadan aradığını söyleyen kimliği belirsiz kişiye kredi kartı şifresini verdiğini ve hesabından 500 lira çekildiğini söyledi. H.K.'nın ifadesi üzerine Cumhpuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.