Kayseri’de önce kaza zannedilen Uğur Taş'ın(28) öldürülmesiyle ilgili yakalanan ve adliyeye götürülürken "Uyuşturucu satmasınlar, gençleri zehirlemesinler" diye bağıran 27 yaşındaki Mehmet A.’nın yargılanmasına başlandı. Sanık Mehmet A.’nın 16 yaşındaki eski sevgilisine alkol ve uyuşturucu içirdiği ve genç kızı dövdüğü için Uğur T.’yi öldürdüğü ortaya çıktı. Duruşmada sanık avukatı Emre Ayan ise otopsi raporunda vahim bir teknik hata olduğunu iddia etti.

17 Mart 2015’te Melikgazi ilçesi İldem Cumhuriyet mahallesinde meydana gelen olayda otomobili içinde silahlı ateş yarasıyla bulunan ve hastaneye kaldırılan Uğur Taş, hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınarak sorgulanan Mehmet A. ise cinayeti itiraf ederek, Uğur Taş'ın uyuşturucu satıcılığı yaptığını öne sürmüş ve kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Kimse esrar satmasın, kadın pazarlığı yapmasın. Uyuşturucu satmasınlar, gençleri zehirlemesinler." diye bağırmıştı.

Cinayet olayıyla ilgili Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuklu sanık Mehmet A. savunmasında eski sevgilisi 16 yaşındaki R.Y.’nin kendisinden ayrıldıktan sonra Uğur Taş ile görüştüğünü öğrendiğini belirterek, “R.Y.’ye Uğur Taş sürekli alkol aldırıyormuş ve uyuşturucu içiriyormuş. Bunu ben de duyunca Uğur Taş ile görüştük. Beni çekiştirdi ve aracın içinde yumruk attı. Daha sonra elini torpido gözüne atınca panikledim. Silah aldığını sandım ve belimdeki silahı çıkarıp, korkutmak amaçlı ayağına doğru sıktım. Sadece bir el ateş ettim. Öldürme kastım yoktu. Olay sonrası kendi arabama bindim ve o da kendi arabasını sürmeye başladı. Daha sonra duvara çarptı. 112’yi ben aradım ve yaralı birinin olduğunu, kaza yaptığını söyleyerek adresi verdim. Eğer öldürmek isteseydim rahatlıkla öldürürdüm ama benim derdim sadece korkutmaktı.” diye konuştu.

Sanık avukatı Emre Ayan da, otopsi raporunda vahim bir hata yapıldığını savunarak, “Otopsi raporunda 3 mermi çekirdeği yazılmış. Atılan 1 el ateş tıbbi olarak açıklanabilecek şekilde maktulün vücudunda dolaşmış, sanki 3 el ateş etmiş şekilde durum ortaya çıkmış” dedi.

Ölen Uğur Taş’ın ailesi de olaya karışan herkesten şikayetçi olduklarını söyledi.

İkili arasında başlayan kavganın nedeni olarak görülen 16 yaşındaki genç kız R.Y. de duruşmada tanık olarak dinlendi. R.Y., ölen Uğur ile alkol aldıklarını ancak uyuşturucu kullanmadıklarını söyledi. R.Y., “Birlikte alkol alıyorduk ama uyuşturucu içmedim. Beni bir gün dövdü ve ben bunları arkadaşıma anlattım o da gidip Mehmet’e anlatmış. Mehmet ile konuşurken her şeyi bildiğini ve beni dövdüğü için ona gerekeni yapacağını söyledi” şeklinde konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.