Başkan Mahçiçek, Hocalı katliamının 24. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk milletini soykırımla itham edenlerin dönüp kendi mazisine bakması gerektiğini vurgulayan Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İnsanlık tarihinin en kara günlerinden birinin yıl dönümünü yaşıyoruz. Hatırlanacağı gibi 26 Şubat 1992’de Can Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında 106'sı kadın, 63'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri kardeşimiz Ermeni çetelerince katledildi. 
Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu katliamda, çocuklar ve kadınlar insan havsalasının almayacağı türlü işkencelerden geçirilerek hunharca öldürüldü. İşte o nedenledir ki ‘Hocalı’ dendiğinde, içimiz burkulur, boğazımız düğümlenir ve gözlerimiz yaşarır. Dolayısıyla bugün bizleri soykırımla itham edenler, önce kendi kanlı mazilerine bakmalı ve de hiç uzağa gitmeden Hocalı’yı hatırlamalıdır. 
Öte yandan, dün Hocalı’da gerçekleştirilen katliamların bugün Suriye’de devam ettirildiğini üzülerek görmekteyiz. O gün Ermeni çetelerini Azeri kardeşlerimize saldırtan Ruslar, bugün de katil Esed’le birlikte Suriyeli kardeşlerimizi katletmektedir. 
Tarih elbette ki tüm bu olup bitenleri kaydedecektir. İnsanlık, mazlumun yanında yer alan bizleri de, zalimin yanında yer alan Rusları da hak ettiği şekilde anacaktır. Ayrıca yine Rusların, Ermenilere silah yardımı yapmaya hazırlandığını öğrendiğimiz şu günlerde, millet olarak Azeri kardeşlerimizin yanında olduğumuzun herkesçe bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azeri kardeşlerimizi, soydaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.”