Şişli Okmeydanı’nda bomba şüphesi bulunan çanta için bomba uzmanı çağıran polis ekiplerinin güvenlik zafiyeti dikkat çekti. Onlarca vatandaş, polisin hiçbir güvenlik önlemi almaması sebebiyle şüpheli çantanın yanından geçti. Gazetecilerin görüntü alması üzerine çantanın yanında zırhlı araç içinde bekleyen polisler emniyet şeridi çekti.

Olay, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Mithat Paşa Caddesi Anadolu Kahvesi ışıklarda meydana geldi. Kaldırımda sahipsiz şüpheli çanta olduğunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Zırhlı araçla söz konusu adrese intikal eden polis ekipleri çantada patlayıcı madde bulunma ihtimali üzerine Bomba İmha ve İnceleme ekibi çağırdı. Olay yerindeki polisler zırhlı aracı şüpheli çantanın bulunduğu kaldırımın yanına park ederek beklemeye başladı. Polisin hiçbir güvenlik almaması üzerine onlarca vatandaş, çocuklarıyla birlikte çantanın yanından geçti. Caddedeki trafik akışı da normal olarak devam etti.

Basın mensuplarının görüntü aldığını gören polisler, dakikalar sonra emniyet şeridi çekerek caddeyi trafiğe kapattı. Emniyet şeridine rağmen çok sayıda kişi emniyet şeridi ile çevrili alanda yürümeyi sürdürdü. Yaklaşık yarım saat sonra olay yerine Bomba İmha ve İnceleme ekibi geldi. Özel kıyafetlerini giyen bomba uzmanı çantaya fünye yerleştirdi. Kontrollü şekilde patlatılan çantanın içinden çok sayıda CD çıktı. Çantadan herhangi bir patlayıcı madde çıkmaması herkese rahatlattı. Akıllarda ise polisin güvenlik zafiyeti ve şüpheli çantanın yanından onlarca kişinin geçmesi oldu.