Aralarında yargı, medya mensupları ve polislerinde bulunduğu 200 kişiye seçimler öncesinde algı operasyonu yapılarak gözaltına alınacağı ve Zaman, Bugün, Taraf ve STV yayın organlarına el konulacağı iddialarına siyasi parti temsilcilerinden ve iş dünyasından tepki geldi.

'KORKU İMPARATORLUĞUYLA SEÇİMİ KAZANMAYA ÇALIŞIYORLAR'

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, iddialarla ilgili olarak, "Hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın zulüm ve baskısı toplumun her kesiminde artarak devam etmektedir. Seçimlerden yapılmak istenen operasyonla ne hedeflenmektedir kestirmek çok zor. Anlaşılan Erdoğan ve hükümet kanadı seçimlerden istediği neticeyi alamayacağını görünce yeni bir algı operasyonuna imza atmaya hazırlanıyorlar." dedi.

Ercan, AKP'nin insanları korkutma ve sindirmeye çalışarak bir korku imparatorluğu kurarak seçimi kurtarmaya çalıştığını savunarak, şu ifadeleri kullandı: "Çünkü seçimlerden sonra yaptıklarının hesabının vermekten korkmaktadırlar. Türkiye’nin dış ülkeler nezdinde itibarı zaten sıfırlanmıştır. Bu zulüm, baskı ve tutuklamaları gören yabancı yatırımcı yatırımcılar zaten ülkeden kaçmaktadır. Seçimleri kaybetme korkusu olan iktidarın seçimleri iptal ettirme konusunda bile çalışmaları olabileceğini düşünüyoruz. Artık, meydanlara inerek AKP için oy isteyen Erdoğan, artık çaresizdir. Bu algı operasyonu da bunun göstergesidir."

'TÜRKİYE, YASAKLARIN, BASKILARIN, ZULMÜN OLDUĞU VE TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH GÖNDEREN BİR ÜLKE KONUMUNA DÜŞTÜ'

MHP İl Başkanı Raşit Demirel ise yaptığı açıklamada yapılanların hiç birisinin ne demokratik ne de vicdani olduğuna dikkat çekti. Demirel, şunları söyledi: "Milletin artık bazı gerçekleride görmesi gerekiyor. Son olarak banka batırmaya çalışan bir Cumhurbaşkanı ve hükümet istediklerini elde edemeyince bu sefer farklı bir algı operasyonuna kalkışmışlardır. Ancak bu seçimlerde istedikleri neticeyi alamayacağını anlayanlar korkmakta, hesap vermekten kaçmak için farklı yollara başvurmaktadırlar. İinsanları korkutan yıldıran bir yönetim var bunu seçimler yaklaştığından gideceklerini düşündükleri için bunu yoğunlaştırmaktadır. Biz de yasaların verdiği kapsamda mücadelemizi sürdüreceğiz ne yaparsa yapsınlar karşılığını yasalar ve hukuk çevresinde görecekler. İş adamlarıyla görüştüğümüzde korkularını anlatmaktadır. Türkiye yasakların, baskının, zulmün ve terör örgütlerine silah gönderen bir ülke konumuna düşmüştür. Hiçbir yabancı sermaye buraya gelip yatırım yapmaz."

'İŞ DÜNYASI OLARAK TEDİRGİNİZ'

Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (HÜRSİAD) Niyazi Diler, Türkiye'de bir süredir iş adamlarına, basına ve yargıya yönelik operasyonlar yapılmasını, "İş hayatı olarak her zaman huzur ve güven ortamını ararız. Bu tür hadiseler yabancı yerli sermayeyi tedirgin edebilir. Herkesi aklıselime davet ediyoruz. Vatandaş olarak, iş dünyası olarak biz de tedirginlik duyuyoruz tabiî ki." diye değerlendirdi.