Alman Parlamentosu'nun Federal Ordu Sorumlusu Hans-Peter Bartels, Alman Ordusu'nun daha iyi silahlandırılmasını talep etti. Sosyal Demokrat Partili Bartels, Welt’e yaptığı açıklamada ordudaki eksikliklerden şikâyetçi oldu.

NATO’nun geçen hafta Polonya’da yaptığı acil müdahale gücü tatbikatını örnek veren Bartels, bu tatbikata katılmak için tüm Federal Ordu’nun teçhizatından işe yarayanların zar-zor bir araya getirildiğini aktardı. Bartels, güvenlik politikaları açısından çok değişken bir ortamda, ordudaki yetersizliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Alman Ordusu’nun Avrupa’yı korumaya hazır hale getirilmesinin öneminden bahseden Bartels, bunun ancak yüzde 100’lük teçhizatla mümkün olacağının altını çizdi. Leopard 2 ve Puma tipi tankların eksikliğini dile getiren Hans-Peter Bartels, “Ordu’ya 350 Puma sipariş edildi, bu çok az” dedi. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partili Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’e seslenen Bartels, ya ek siparişler yapılması, ya da eski Marder tipi zırhlı araçların modernize edilerek daha uzun kullanılması tercihlerin arasında karar vermesi gerektiğini ifade etti.