Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprağı Süleyman Şah Türbesi ile ilgili son gelişmelerin ardından bugün Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda yoğun askeri hareketlilik gözlendi. Türk ordusuna bağlı 40 civarındaki tankın Süleyman Şah türbesindeki karakolda bulunan askerler için Suriye topraklarına girdiği öne sürüldü. Bilgi, TSK tarafından henüz doğrulanmadı.

İddialara göre, günün ilk saatlerinden itibaren 40 kadar tank, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden hareketlenerek Mürşitpınar kapısı bölgesinden geçti ve Süleyman Şah türbesine doğru ilerledi. Tankların hedefinin Süleyman Şah'ta bulunan askerlerin kurtarılmasını sağlamak olduğu iddia ediliyor.

IŞİD'in kontrolü altındaki bölgede çatışmalar nedeniyle bir süredir askerlerin nöbet değişimi yapmadığı Süleyman Şah Türbesi ile ilgili son iddialar üzerine gözler Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi yakınlarındaki Mürşitpınar Sınır Karakolu'na çevrildi. Dün öğleden sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı'na zırhlı askeri araçlar geldi. Bir süre sonra kapıdan zırhlı askeri araçların giriş çıkış yaptığı görüldü.

Suriye'nin Halep iline bağlı Karakozak köyü sınırları içinde bulunan ve Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki toprağı Süleyman Şah Türbesi sınıra 30 kilometre uzaklıkta. Buradaki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda askeri birlik bulunuyor. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay 3'üncü Hudut Alayı 2nci Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler nöbet tutuyor.