Ören Bayan’ın sahibi Jak Karako ve eşi Georgia Karako’yu öldürdüğü belirtilen hizmetçilerinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar, Karako çiftinin kendilerine kötü davrandığını, maaşlarını alamadıklarını savundu. Sanık, bir tamir olayı nedeniyle çıkan tartışma sonucu çifti öldürdüğünü anlattı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Farkhodjon Yusupov ve Gulbakhor Yusupov getirildi. Duruşmaya Karako çiftinin çocukları da katıldı.

Sanık Farkhodjon Yusupov tercüman vasıtasıyla verdiği savunmasında cinayet anını anlattı. Eşiyle birlikte 4 aydır Karako çiftinin yanında çalıştıklarını belirten Yusupov, 2 aylık maaşlarını ise alamadıklarını iddia etti. Karako çiftinin kendilerine kırıcı sözler sarf ettiğini söyleyen Yusupov, Georgia Karako’nun bir eşyanın tamiri için malzeme istediğini belirtti. Gece vakti tamir işini yapmama konusunda teklifte bulunduğunu anlatan Yusupov, kendisine yine kırıcı sözler söylediğini ifade etti. Tartıştıklarını, kendisinin malzemeleri getirdikten sonra da tartışmanın devam ettiğini söyleyen Yusupov, “Bana vurdu ve küfür etti. Daha sonra eşi geldi ve ne olduğunu sordu. Bayan Karako benim kendisine kötü davrandığımı söyledi. Bunun üzerine Bay Karako, vurmaya başladı. ‘Eşyalarını topla sen git eşin kalsın’ dedi. ‘Gitmezsen seni sınır dışı ettiririm’ dedi. Tartışma çıktı aramızda. Bana tokat attı, ben de ona vurdum. Yere oturdu ayağımla vurmaya başladım. Bayan Karako çekiçle bana vurdu. Can havliyle kafasına 2-3 kez vurdum. Sendeledi ve yatağa tutunarak durabildi. Bay Karako kalkarak tornavida ile üzerime geldi. Bana savurdu ama isabet etmedi. Ben de başka tornavida ile kalbinin üstünden yaraladım. Korktum aşağı gittim bıçak aldım. Yukarı çıkarken merdivenin başında Bay Karako tornavidayı bana savurdu. Elimdeki bıçakla boynuna birkaç kez vurdum. Çok kan akmaya başladı. Odaya girdim sendeleyerek ayakta duran Bayan Karako ‘bize ne yaptın pislik’ dedi. Sinirlendim bıçak ya da tornavida ile ona da vurdum yere düştü. Bu sırada Bay Karako içeri girdi, ittim o da yere düştü.” dedi.

Daha sonra aşağı inerek eşine olanları anlattığını belirten Yusupov, eşinin polise gitmeyi teklif ettiğini, kendisinin ise kabul etmediğini, aksi durumda eşini ve kendisini de öldüreceğini söylediğini anlattı. Çocuklarının yetim kalacağını söyleyince eşinin ikna olduğunu söyleyen Yusupov, eşyalarını toplamaya başladıklarını anlattı.

Alacağı maaşı karşılığında gümüş takım aldığını belirten Yusupov, “Alınacak çok eşya vardı ama borcuma denk gelecek kadarını aldım.” dedi.

Bavulları dışarı çıkardıktan sonra evi yakmayı düşündüğünü kaydeden Yusupov, “Ancak beceremedim. Bunun üzerine doğalgaz borusunu kestim, pencereleri kapattım. Lambanın birini de açtım ve evden çıktım.” diye konuştu.

Kendisine ait kan lekesinin bulunmaması sorulan Yusupov, elini sargı ile sardığını bu nedenle kan lekesi bulaşmamış olabileceğini savundu.

Sanık Gulbakhor Yusupova da savunmasında Karako çiftinin kendilerine kötü davrandığını ileri sürdü. İşten çıkmak istediklerinde pasaportlarını vermediklerini söyleyen Yusupova, zaman zaman eşiyle Karako çifti arasında yüksek sesle tartışmalar yaşandığını belirtti. Olay günü de bağrışmaları duyduğunu söyleyen Yusupova, kimin ne dediğini ise anlamadığını ifade etti. Bir süre sonra eşinin geldiğini ve elinin sargılı olduğunu anlatan Yusupova, “Kaza olduğunu söyledi. Ambulans çağıralım dedim ısrar edince olayı anlattı. Polise gitmemiz gerektiğini söyleyince ‘seni öldürürüm’ dedi.” diye konuştu. Yusupova, sonra eşyalarını toplayıp evden ayrıldıklarını aktardı.

Şikayetçi Karako çiftinin oğlu İzzet Karako, sanıkların söylediği gibi bir kötü muamele olmadığını söyledi. Sanıkların çelişkili ifade verdiğini de belirten Karako, şikayetçi olduklarını kaydetti.

Mahkeme, Raika Kamhi ve İzzet Karako’nun davaya katılma taleplerini kabul etti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.