Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Müslümanlara yönelik baskılarından sonra Türkiye'de artan protestolara karşı vatandaşlarına 'dikkatli olun' uyarısı yapıldı. Çin hükümetinin bu uyarısından sonra tarihi ören yerlerinde kültür turlarını bitirme noktasına getirdi. Uyarı sonrası Antalya bölgesinde Çinli turistlerin tarihi ören yerlerinde çıktıkları, kültür turlarını belirli bir süre sonlandırdı. Çinli turistlerden sonra Japon, Güney Koreli turistlerde tarihi ören yerlerinde kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkmada korkar hale geldi.

Çinli kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma uzmanı Maria Jasmine Le, Türkiye'de son zamanlardaki eylemlerin Çinli turistleri korkuttuğunu söyledi. Türkiye'de her yıl 140 Çinli turistin kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıktıklarını belirten Le, "Son zamanlardaki olaylar nedeniyle Anadolu turuna çıktığımızda ziyaret ettiğimiz tarihi ören yeri ziyaretlerimize geçici bir süre ara verdik. Çinliler Anadolu'da kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkmayı çok seviyor. Özellikle İstanbul, Antalya, İzmir, Karadeniz ve Kapodokya bölgesini çok seviyorlar. Son protestolar kısmen Çinli turistlerde korku oluşturdu. Turlara en kısa sürede yeniden başlayacağız." diye konuştu.

Seul İnsanlık Kültür Mirasını Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Arkeolog Doç.Dr. Myung Hee, son zamanlar Çin'e yönelik protestoların Güney Koreli turistleri de korkutuğunu söyledi.
Güney Koreli turistlerin korkmasının, Türkiye'de insanların Çinli, Japon ve Güney Koreli turistleri birbirinden ayırt edememesinden hepsini Çinli görme anlayışı olduğunu belirten Hee, bugüne kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını karşılaşacaklarını da zannetmediklerini kaydetti. Hee, yıllık Türkiye'de 185 bin Güney Koreli turistin kültür turuna çıktığını Antalya'da ise bu rakamın 48 bin olduğunu ifade etti.