Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı 50 yaşındaki Ünal Emre'nin organları, 5 kişiye umut oldu.

Kocaeli'de emlakçılık yapan Ünal Emre, bu sabah saatlerinde beyin kanaması geçirince Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre sonra da buradan Özel Cihan Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak yapılan müdahalelere rağmen durumunda iyileşme olmadı. Ünal Emre'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından eşi İkbal Emre, eşinin organlarını bağışlama kararı aldı.

Ailenin verdiği karar sonrasında, Ünal Emre’nin organlarının bağışlanması için Kocaeli Üniversitesi'nde bulunan organ bağış merkezi harekete geçti. Yapılan analizler sonucunda Emre’nin organlarının uyum sağlayabileceği 5 hasta için doktorlar hastaneye geldi. Beyin ölümü gerçekleşen Ünal Emre’nin korne ve gözleri Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan bir hasta için, kalbi İstanbul Koşuyolu'nda yatan bir hasta için, böbrekleri Beylikdüzünde bulunan Medicana Hastanesi'ndeki bir hastaya, Karaciğeri Ataşehir Memorial Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilmek üzere operasyon yapıldı.

Operasyon öncesi açıklamada bulunan Emre Ünal’ın eşi İkbal Ünal, “Eşim yardım etmeyi çok seven bir insandı. Herkese yardım enden bir insandı. Biz ona layık bir törenle ona veda etmek istedik. Ona yakışanda başka insanlara umut olmaktı. Böyle karar verdi çocuklarımızla. Evet, acımız çok büyük. Ben aşkımı kaybettim. Ama onun yüreği başkasında aşk olacak. Çünkü kocaman bir yürek kocaman bir insan. Adam gibi adamımı kaybettim. Çocuklarımın babasını kaybettim. Acılar çok büyük oluyor. Ama biz acımızı yenmeliyiz ki organlar başka acıları çeken insanlarda umut bulsun, toprak olmasın. Toprağa verdiğimiz şey beden. Ama hayata kazandığımız şey o bendenden gelen umut ışığı. İnşallah eşim birilerine ışık olsun. Kendi de ışık içinde uyusun.” dedi.

Operasyon sonrası eşinin bedeninden alınan kalbi, konulan organ nakil kutusunda sağlık görevlileri ile birlikte taşıyan ve 112 ambulansına bindirerek el sallayıp veda eden İkbal Emre “Güle Güle sevgilim. Sen her zaman kalbimde olacaksın.” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Yapılan bu nakil işlemi ile Türkiye'de ilk defa özel hastaneden organ nakli verici durumunda gerçekleştirildi. Özel hastanelerde bu zamana kadar organ naklilerinde alıcı için operasyonlar gerçekleştirilirken organ vericisi olarak ilk defa operasyon yapılmış oldu.

Kocaeli Emlakçılar Derneği (KEM-DER)’nin Kurucu Başkanı olan Ünal Emre, Karabaş mahallesi Cebesoy sokakta bulunan Birleşmiş Emlakçılar İzmit Acentası’nın da sahibiydi. Ünal Emre’nin cenazesi cenazesi bugün Derince Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.