Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, “Aile yapısının muhafazasında, kültürel değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasında, geleceğe umut ve güvenle bakan, çalışkan ve idealist nesillerin yetiştirilmesinde hiç şüphesiz en büyük pay fedakâr annelerindir.” dedi.

Orgeneral Özel, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Orgeneral Özel’in mesajı şöyle:
“Mayıs ayının ikinci pazar günü, aile hayatının birleştirici unsuru, karşılıksız sevginin, merhametin ve fedakârlığın simgesi olan annelerimize ithafen 'Anneler Günü' olarak kutlanmaktadır. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; 'Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk milleti öyle analara sahiptir ki, her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Türk kadını daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.' vecizesinde aile, toplum ve devlet hayatı açısından önemini ifade ettiği Türk kadınının ve fedakâr annelerin mümtaz birer timsali olan tüm annelerimizin 'Anneler Günü' kutlu olsun.

Aile yapısının muhafazasında, kültürel değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasında, geleceğe umut ve güvenle bakan, çalışkan ve idealist nesillerin yetiştirilmesinde hiç şüphesiz en büyük pay fedakâr annelerindir.

Hiçbir karşılık beklemeksizin bütün varlığını evladı için feda eden, çocuklarına karşı sevgisi hiçbir zaman eksilmeyen, kendi çocukları kadar bütün insanlığın çektiği sıkıntılarla dertlenen annelerimiz, yalnızca evlerimizin değil ülkemizin de birlik ve dirlik içerisinde bulunmasının garantisidir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta bizleri vatan uğruna hizmet etmek üzere yetiştiren saygıdeğer annelerimiz, çocuklarımızı millî değerlerimiz çerçevesinde yetiştiren ve huzur içerisinde çalışmamıza imkân tanıyan değerli eşlerimiz ve annelik vasfını taşıyan kıymetli personelimiz olmak üzere, bütün annelerin anneler gününü kutluyor; aileleri, evlatları ve tüm sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir ömür geçirmeleri temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”