Türkiye'de siyaset ve medya gündemi, önce Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ardından YENİÇAĞ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na yönelik gerçekleştirilen saldırı haberlerine kilitlendi. Başta siyasi parti liderleri, siyasi temsilciler ve çok sayıda gazete, Özdağ ve Uğuroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili haberler yayınlayarak, paylaşımda bulundu. 

Ayrıca Ülkü Ocakları eski Başkanı olan avukat Afşin Hatipoğlu, dün evinin önünde kimliği belirlenmeyen kişilerce saldırıya uğradı. Avukat Afşin Hatipoğlu, yaşadığı saldırıya ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Akşam üzeri evine girmek üzereyken maskeli kişilerce saldırıya uğradığını söyleyen Hatipoğlu, "Şükürler olsun, sağlık durumum iyi, evimde dinleniyorum. Gerekli şikayetleri yaptım, hukuki süreci takip ediyorum. Türkiye’de yaşadığımı hatırlatan saldırganların kimler olduğunu ise merak ediyorum" dedi. Hatipoğlu'na saldıran kişilerin kaçarken, "Konuştuklarına dikkat et" dediği öğrenildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'da yaptığı açıklamada yapılan saldırıları kınadı. Öztunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Sayın Orhan Uğuroğlu ve KRT TV programcısı ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Afşin Hatipoğlu'nu hedef alan, sistematik olduğu anlaşılan saldırıları kınıyorum.