Türkiye ATV şampiyonasının üçüncü ayak yarışı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde tüm heyecanı ile devam ediyor. ATV denilen 4 tekerlekli minik arazi taşıtıyla yapılan yarışların çok iyi geçtiğini belirten yarışmacılar, yalnızca sıcak ve tozdan şikayet etti.

İlk iki ayağı İzmir ve İstanbul’da düzenlenen Türkiye ATV Şampiyonası'nın üçüncü ayağı dün Orhangazi ilçesinde başladı. Bu sene Türkiye Şampiyonası formatında koşulan ATV sınıfında sezonun üçüncü ayağı Orhangazi Belediyesi’nin İznik Gölü Sosyal Tesislerinde düzenlendi.

Başkent Motosiklet Sporları Kulübü tarafından düzenlenen ve Orhangazi Belediyesi, Can-am, Depar Motor’un destek verdiği üçüncü ayak yarışı ATV sevenlerini Orhangazi’de bir araya getirdi.

İznik gölü kıyısında düzenlenen üçüncü ayak yarışı S1 (649 cc), S2 (650cc üstü), S4 (UTV) kategorilerinde yapılıyor. Şampiyonanın dünkü ayağında ekstrem testte sıralama antrenmanları yapıldı.Bu gün ise yarışmacılar üç farklı sınıfta ekstrem, su ve çamur etaplarında büyük efor harcadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışlar da yarışmacılar derece alabilmek için zamanın yanı sıra, sıcak, toz ve çamurla mücadele etti.

Özellikle çamur parkurunda devam eden yarışlar büyük heyecana neden oldu. Burada yarışçılar çamur ve zamanla yarıştı. Yer yer yarışçıların savrulma tehlikesi atlattığı yarışlarda özellikle bir araç üzerinden geçen yarışmacılar adeta görsel sunum yaptı.

Öte yandan Türkiye ATV Şampiyonası’nın 4. Ayak Yarışı da 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek.