Bozüyük Orhangazi Koleji öğrencileri Pakistanlı öğrencilere kardeşlik projesi kapsamında mektup ve hediye gönderdi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle öğrencilerini birçok farklı projeye dahil eden Bozüyük Özel Orhangazi Koleji ana sınıfı öğrencileri bir kardeşlik projesine daha imza attı. Anaokulları Dostluk Köprüsü adı altında gerçekleştirilen projede öğrenciler Pakistanlı arkadaşlarıyla mektuplaşıp, hediyeleşti.

Türkiye’den gelen hediyeler ve mektuplarla çok mutlu olan Pakistanlı öğrenciler, Türkiye’yi ve Türk insanlarını çok sevdiklerini belirtti. Türkiye’yi ziyaret etmek istediklerini anlatan Pakistanlı öğrenciler, mektup arkadaşlarını çok merak ettiklerini ifade etti.

Pakistanlı minikler aynı şekilde mektup ve hediyelerini Türk arkadaşlarına göndererek öğrendikleri bir Türkçe şarkı ile selamlarını iletti. Pakistan’da yaşanan bu coşku Özel Orhangazi Koleji anaokulunda da yaşandı.

Projeyle öğrencilerin farklı kültür ve dildeki yaşıtları ile iletişime geçmeleri, duygu ve düşüncelerini paylaşmaları, hediyeleşerek yardımlaşmaları ve aynı zamanda unutulan mektup arkadaşlığının yeniden canlandırılmasının hedeflendiği belirtildi.