Bursa’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri yaşadıkları çevreye sahip çıkmaya devam ediyor. Öğrenciler, Orhangazi Üniversitesi ve Bursa Orman Müdürlüğü işbirliği ile Ovaakaça’da fidan dikti.

Üniversitenin Sosyal Etkinlik ve Organizasyon Topluluğu, Bursa Orman Müdürlüğü ile el ele vererek yüzlerce çam fidanını toprakla buluşturdu. “Sizin de bir dikili ağacınız olsun” parolasıyla yola çıkan Orhangazililer, Ovaakaça’da düzenlenen programa ilgi gösterdi. Yeni bir fidan dikmenin mutluluğunu yaşayan İnşaat Mühendisliği öğrencisi Şeyma Turhan, ‘’Kendi havamızı dikiyor gibiyiz. Aldığımız nefesin karşılığını verir gibi hissediyoruz. Aynı zamanda okul arkadaşlarımızla da iyi vakit geçirdik. Bu etkinlikle okulumuz adına da güzel bir şey yapmış olduk.’’ dedi.

Topluluk Başkanı Yusuf Asa ise ağaçların insan sağlığı için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Asa, ‘’Beş yaşındaki bir ağacın yetmiş kişinin oksijenini karşıladığını düşünürsek, diktiğimiz ağaçlarla beş yıl sonra yüzlerce insanın oksijeninin karşılamış olacağız. Bu onur Orhangazi Üniversitesi’ne yeter.’’ şeklinde konuştu. Fidan dikimine katılan öğrencilere günün anısına çiçek hediye edildi.