Samsun Valisi İbrahim Şahin, ormanlardaki hastalıklı ağaçları toplayıp onlara sanatsal dokunuşlarla yeniden hayat veren Yüksel Korkmaz’ın evinin altındaki atölyesini ziyaret etti. Atölyede yer alan orjinal boyutlardaki ahşap atlar, Vali Şahin'in beğenisini kazandı.

Uluslararası fuarlara organizatörler tarafından misafir olarak davet edilen ve yaptığı eserlerin tanıtılması için kendisine özel stantlar oluşturulan Korkmaz’ın eserlerini yaptığı atölyenin daha otantik bir görünüme kavuşturmasını isteyen Vali Şahin, şunları kaydetti: “Sanatçı ve sanatçı ruhlu insanları biraz ön plana çıkarmamız gerekiyor. Yüksel Kokmaz bey de böyle birisi. O bize gelmeden biz ona gelelim ve eserlerini ürettiği yeri görelim istedim. Yüksel bey Heyler üzerinde çalışıyor. Ağaçları doğada bulunduğu şekliyle alıyor, getiriyor ve ufak operasyonlarla ağacın doğal görünüşü hangi hayvana benziyorsa onun heykelini yapıyor. Ben de kendisini kutlamak ve bundan sonraki yapacağı çalışmalarda manevi anlamda destek vermek için buraya geldim. Benim ona tavsiyem yaptığı eserlerin kamuoyu tarafından bilinirliğini arttırmak için üretim yerinde kendisine ait özel bir ‘ahşap müze’ açmasıdır. Bir de yaptığı bu sanatın devamı için yanına gençleri alıp yetiştirmesidir. Hatta benim de bu tür sanat dallarında hobi olarak uğraşmayı çok işitiyorum. Benim vaktim olsa burada ahşap sanatın öğrenmek ve icra etmek için seve seve gelirdim.”

Özgün ahşap sanatçısı 52 yaşındaki Yüksel Korkmaz, doğada kendi haline terk edilmiş ağaçların doğallığına zarar vermeden sanatını icra ettiğini kaydetti. Doğada daha çok halk arasında ‘kanserli ağaç’ dedikleri hastalıklı ağaçları kullandığını ifade eden Kokmaz, şöyle konuştu: “Benim çocukluğum ve gençliğim orman köylerinde geçti. Ağaçların içinde büyüdüm bu yüzden ahşaba karşı özel bir ilgim var. Ben bunu hobi olarak vakit geçirmek için yapmaya başlamıştım. Yaptığım atlar başta olmak üzere diğer eserlerim çok beğenildi. En son katıldığım fuarda atın sadece bir tanesine 40 bin lira para verdiler ama kıyıp satamadım. Ben bu eserlerimle Samsun’un adını dünyaya duyurmak istiyorum. Özellikle duyarlılığı ile bizleri buraya kadar gelerek onure eden valimize teşekkür ediyorum. Valimizin sanatın ve sanatçının yanında olduğunu görmek beni çok motive etti. İnanıyorum ki bundan sonraki çalışmaların daha üst düzeyde olacak.”