Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Orman İşletme şefliğine alınacak mevsimlik işçi için başvuru adresi olarak AK Parti İlçe teşkilatını gösterip iki gün boyunca belediye hoparlörlerinden anonsla çağrı yaptı.

Orman İşletme Şefliğine alınacak beş aylık mevsimlik işçilerin AK Parti İlçe teşkilatına başvuru yapması anonsunu çok yadırgadığını belirten işçi emeklisi Metin Aydın, “Bu anons Türkiye’nin artık parti devleti haline dönüştüğünün açık bir işaretidir. Devletin buraya mülkiye amiri atmasına gerek kalmamıştır. Mülkiye amirlerinin yapacağı işleri AKP ilçe başkanları yapmaktadır. AK Parti ilçe teşkilatı resmi bir daire mi ki Orman İşletmeye alınacak işçiler oraya başvursun" şeklinde tepki gösterdi.

AK Parti’nin bu tür yaklaşımlarla oy devşirmeye çalıştığını basın açıklamasıyla duyuran CHP Kütahya 1. sıra milletvekili adayı Fazıl Kasap da, “İktidarın gücünü kullanarak siyasi mücadele etik değildir. Yine her zamanki gibi algı yönetimi oluşturulmaya çalışılıyor. Halk bu davranışları hoş karşılamıyor. Bu davranışlar gücün arkasına saklanmaktır. İş müracaatı yapacak mevsimlik işçinin AKP teşkilatında ne işi var? O zaman AKP işçi bulma kurumlarını kapatsın.” diyerek tepkisini ortaya koydu.