Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de en çevreci, ağaçlandırmayı en çok yapan hükümet, bizim hükümetimiz. Bunu gururla ifade ediyorum" dedi.

Eroğlu, bakanlığınca Kahramanmaraş'a yapılan 19 tesisin temel atma töreni için geldiği kentte Vali Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti. 2013-2014 yılını Kahramanmanmaraş'ta hamle yılı olarak ilan ettiklerini belirten Eroğlu, Kahramanmaraş'a bugünkü temeli atılacak tesisle birlikte yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırım yapmış olacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin "Gezi Parkı odaklı gelişmeler ve ağaçlandırma çalışmaları"na dair sorusu üzerine Eroğlu, "2 milyar 800 milyon fidan diktik" ifadesini kullandığını, bunun üzerine bazı kesimlerin "Sayın Bakan sen daha bunun ağaç meselesi olmadığını anlamadın mı?" dediklerini belirtti.

Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Oradaki ağaç meselesi değildi. Orada maksat başkaydı. Türkiye'de en çevreci, ağaçlandırmayı en çok yapan hükümet, bizim hükümetimiz. Bunu gururla ifade ediyorum. Geçmişte ağaç dikilecek yerler sınırlıydı. Yapılan çalışma yılda 70 bin hektarlık alandaydı. Biz geçen sene 500 bin hektarlık alana çıkarttık. Tam 7 kat. 70-75 milyon fidan yetişirdi, biz geçen sene 470 milyon fidan yetiştirdik. Hep 7 kat 8 kat fazla aynı parayla. Biz şu ana kadar son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diktiğimiz gibi yol kenarlarını, okul bahçelerini, mezarlıkları, mabedlerin avlularını, hastane alanlarını, her tarafı ağaçlandırıyoruz. Son 10 yılda Kahramanmaraş'ta bile 96 milyon fidan diktik. Ağaçlandırmaya en çok ehemmiyet veren hükümetiz."

Başbakan Erdoğan'ın, ağaçlandırma seferberliğine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başladığını ifade eden Eroğlu, o dönem İstanbul'da yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bütün şehirlerde seferberlik başlattıklarını, milli park sayısının 40'a, tabiat parkı sayısının 196'ya yükseldiğini bildiren Eroğlu, "Tabiatı korumaya, ağaçlandırmaya, fidan üretimine, yeşillendirmeye en çok önem veren biziz. Rakamlar ortada, buyursunlar, Halep ordaysa arşın Kahramanmaraş'ta" dedi.

- Dikim alanı tartışmaları

Türkiye'de ağaç dikimine ilişkin bazen yanlış hesap yapıldığını dile getiren Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da  "Mal bulmuş mağribi  gibi" konuyu alıp "Ya bu kadar fidan Türkiye'ye dikilemez" dediğini hatırlattı.

Bunun nasıl hesap edildiğine bir anlam veremediğini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Diyorlarki, 'bire bir metrekare olsa, bir fidan dikseniz 2 milyar 800 bin metrekare yapar. Türkiye'nin yüzölçümü ortada, o kadar etmiyor.' Ben bir baktım. Nerede hata yaptılar diye. Kilometrekareyi metrekareye çevririken üç sıfır unutmuşlar. Eh matematikleri o kadar demek ki. Türkiye onlara teslim edilmez. Kilometreyi metrekareye çeviremeyen bir muhalefete iktidar teslim edilemez. Millet de zaten teslim etmiyor. 778 bin kilometrekareyi metrekareye çevirirken hata yapmışlar. Onuda twitter de hesabını verdik. Onlar da anladı zaten."

Eroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin de "Bir eski hoca olarak bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Öğretmenler bizim nesli emanet ettiğimiz, evlatlarımızı emanet ettiğimiz gerçekten çok değerli insanlar. Ben de bir eski hoca olarak çok sayıda hoca yetiştirdim. Onlar şimdi devletin çeşitli kademelerinde görev yapıyor" diye konuştu.

Vali Kocatepe, Bakan Eroğlu'na yöresel elişi sandık hediye etti.